« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Koster barneaktiviteter for mye?

Det var en helt vanlig ettermiddag denne sommeren at jeg over en kaffekopp snakket med gode venner om barneaktiviteter. Og en mamma måtte innrømme at hun synes kostnaden med å sende hennes datter på ballet var vel stor. Det var da tankesmia begynte å rulle.

For å måtte betale 1.500 kroner i halvåret for ballet mente hun var drøyt. Samtidig kom jeg til å tenke på noen gode venner av meg i Øst-Europa som til gjengjeld betaler hele 1.200 kroner i halvåret for ballet for deres datter, i et land med et helt annet lønnsnivå.

 

Så, hva er egentlig «mye» i Norge når vi snakker om kostnader for barneaktiviteter?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM BARNEAKTIVITETER

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett for å kartlegge hva foreldre selv mener om kostnadsnivået for aktivitene som barna er med på. Er den generelle følelsen i folket at kostnadsnivået er for stort, eller er man forståelig med de kostnadene som følger engasjementet til ungene?

Under ser du resultatet av våre spørreundersøkelser på nett:


meningstorget, tjene penger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNDERSØKELSER: KOSTNADER VARIERER I FORHOLD TIL IDRETT!

fotball, barn, sporreundersokelser pa nettDen kanskje aller mest ettertraktede sporten i Norge, er fotball. Noen raske søk på nettet hos ulike fotballklubber gir en god pekepinn på hva foreldre må ut med i form av kostnader i løpet av sesongen.

Årsavgiften for medlemsskap i klubbene ligger jevnt over på rundt 350 – 550 kroner. Ved siden av dette påløper også treningsavgifter hos de fleste klubbene og denne avgiften kan variere fra en tusenlapp til både to og tre lapper, litt avhengig av størrelse på klubben og nivået barnet spiller på.

I tillegg kommer også kostnader i form av utstyr. Da ser vi fort at kostnadene begynner å rulle på seg. Da jeg selv spilte for et par tiår siden, lå avgiften på 500 kr sesongen og i tillegg... 

 

"...måtte vi gå på dører for å selge lodder, drops eller kanskje pins. Det var andre tider."


Med tiden har økonomien forandret seg både for klubber og foreldre. Og kanskje er kostnadene som forventet for ganske mange idretter. Snakker vi derimot om idretter som langrenn, slalom, snowboarding og lignende grener, så kan kostnadene fort bli høyrere. Utstyret er dyrt, man trenger sesongkort i bakker og man må reise mye for å være på konkurranser.

Kostnadsnivået vil fort variere med type aktivitet og i forhold til nivå, alder

og om idretten er en lagsport eller en individuel idrett.


Les også: Klasseskille i barneidretten?

 

HVORFOR KOSTNADENE ALLIKEVEL ER OVERKOMMELIGE I NORGE!

svømming, barneaktiviteter, meningstorget Vi er nok noe bortskjemte. Svært mange barneaktiviteter i Norge tilbys med betydelig innsats i form av frivillig arbeid. Tall fra Statistisk Sentralbyrå fra oktober dette året viser at frivillig innsats innen alle sektorer for 2013 hadde en verdi av 77 milliarder kroner.

  • 54 milliarder kroner kan føres tilbake til frivillig arbeid innen Kultur og Fritid. Det betyr at svært mange nordmenn stiller opp og gjør en heltemodig innsats for at våre barn kan tilbys et vidt spekter av aktiviteter. Tenk bare om alle trenere, ledere og engasjerte mennesker innen barneaktiviteter skulle vært betalte? Det er verdt å tenke over.

Og nettopp derfor det koster nesten like mye for samme aktivitet lenger ned i Europa som i Norge. Frivilligheten som kjennetegner Norge, finnes ikke i samme grad i andre land, der instruktører, trenere og ledere ofte er betalt for innsatsen.

  • Et annet viktig poeng er at vi har gode støtteordinger i Norge. Den norske barnetrygden er svært god og tusenlappen du får i måneden for barnet ditt kan fint dekke mange utgifter i forhold til aktiviteter.

Vi skal heller ikke glemme at barnetrygden kommer i tillegg til en ellers svært god norsk lønningspose, slik at mange familier trygt kan sende barna sine på aktiviteter uten å måtte kjempe med kostnadene for dette.

 

ENN SÅ LENGE BØR VI SMILE - BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

I våre spørreundersøkelser på nett synes mange at aktiviteter for barn koster for mye, noe som er forståelig i et land der det generelt er dyrt å leve. Men, jeg måtte selv sette tingene i perspektiv. Noen betaler omtrent samme prisen som i Norge, med mye lavere lønninger og med omtrent ingenting i barnetrygd.

Enn så lenge bør vi kanskje smile over prisene i Norge :)

 

ansikter, tjene pengerDu må gjerne kommentere på denne artikkelen på var Facebook-side. Dersom du har sterke meninger om det som rører seg i samfunnet, om produkter og tjenester som du bruker i det daglige, da bør du bli en del av Meningstorget. Vi sender ut spørreundersøkelser på vegne av våre kunder som trenger din tilbakemelding slik at disse aktørene kan lage nye eller bedre løsninger for fremtiden.

Du blir også betalt for innsatsen. Dine tilbakemeldinger er så viktige at du får belønninger for tiden du bruker. Hos Meningstorget betyr dette at du tjener poeng for å fullføre spørreundersøkelser på nett og disse kan du over tid veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Det er gratis å være med.

Tjen penger du også ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!!


Les også:Tjen penger på spørreundersøkelser!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.