« Tilbake til blogg

OVER 50% FRA SYRIA - Betalte spørreundersøkelser

Flyktningstrømmene til Europa har preget nyhetsbildet og de politiske diskusjonene over en lengre periode denne høsten. Forhandlingene om hvordan flyktningene skal foredeles i Europa er vanskelige og kompliserte, men alle ser ut til å måtte ta sin del. Dette gjelder også for Norge...

Over hele landet foreberedes nå mottak som skal ta imot flyktninger, deriblant flest fra Syria. Tallet på flyktninger har økt jevnt gjennom hele året og topper seg nå mot høsten. Fra januar til april kom det i gjennomsnitt 500 flyktninger per måned til vårt kjære land, mens tallet for september var 4900 personer.

Med andre ord, selv om ganske få foreløpig har funnet veien mot det kalde nord, er altså tendensen slik at stadig flere kommer og tilstrømningen kan holde på en god stund til.

Les også: Flyktningkrisa - mer Ungarsk piggtråd!


SPØRREUNDERSØKELSER OM SYRISKE FLYKTNINGER

Spørsmålet om inntak av flyktninger har skapt debatt i befolkningen. På vårparten var diskusjonen het mellom partiene i forhold til spørsmålet om hvor mange syriske flyktninger Norge burde motta det kommende året.  Dette var før den store flyktningekrisa satte til.

Meningstorget gjenomførte den gang en spørreundersøkelse på nett om hvordan nordmenn generelt forholdt seg til inntoget av syriske flyktninger. Den gangen viste våre undersøkelser noe skepsis. Med stor sannsynlighet har nok pipa fått en annen lyd i store deler av befolkningen etter sommerens flyktninge-saga.

Vi spurte:

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: 10.000 SYRISKE FLYKTNINGER?

 

spørreundersøkelser flyktninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flommen av flyktninger på vei gjennom Europa har etterhvert skapt stort engasjement i befolkningen og på hjemmefronten har et stort antall mennesker frivillig stilt opp med mat og omsorg i det flyktningene har nådd våre egne grenser.

En rekke Facebook-grupper har satt flyktningene på saksorden og tusenvis har gitt «likes» og engasjert seg. Når problemet er langt borte, kan det være lett å være skeptisk, men når det kommer veldig innpå oss forstår vi behovet.

Vi kan se flyktningekrisa på ulike måter. Som Lars Østby skriver for SSB:


«Vinklingen kan gjøres ved å fokusere på 3 år gamle Aylan Kurdi som ble funnet druknet på en strand i Tyrkia 4. september. Eller man kan ta utgangspunkt i at båtene i Middelhavet er fylt av en sverm av lykkejegere, særlig fra Afrika, som i hittil ukjent antall hjemsøker Europa, mer enn av krigsflyktninger fra Syria.

For Norges vedkommende kan formidlingen legge vekt på at den innvandringen vi i dag tror vil komme fra Syria vil koste oss 430 milliarder kroner, eller vi kan presentere kostnadene som 53 øre per dag for hver av oss.»

 

NØKKELTALL FLYKTNINGER: OVER 50% FRA SYRIA!

syria, tjene pengerDet kom 13246 asylsøkere til norge de første ni månedene av inneværende år. Året begynte med rundt 500 flyktninger per måned, men tallet doblet seg raskt på vårparten. I august var tallet oppe i 2400, mens tallet doblet seg igjen for september, da det kom hele 4900 flyktninger for å søke asyl.

Også fordelingen av hvor flyktningene kommer fra har forandret seg det siste året. Statistikken viser for eksempel at bare 13% av asylsøkerne kom fra Syria i perioden januar-mai, mens tallene for september viser at over 50% kom fra Syria.

Tallene har også steget for asylsøkere fra Irak, fra henoldsvis 2% til 10%. I tillegg kommer det mange fra Afghanistan (13% for 2015) og sammen med Syria og Irak, står disse landene for over 2/3 av flyktningene som kommer til Norge.

I Norge bor det til sammen 188.000 flyktninger ifølge tall ved inngagen til 2015. Det utgjør 3,6% av Norges folketall.

 

TJEN PENGER PÅ SPØRREUNDERSØKELSER!

Meningstorget er opptatt av det som rører seg i samfunnet. Spesielt er vi lidenskapelig opptatt av å tilby spørreundesøkelser der du som person kan si din mening og ytre dine synspunkter, det være på alle virkefelt i dagliglivet.

Meningstorget samarbeider med aktører i samfunnet som ønsker din mening slik at de kan skreddersy produkter og tjenester tilpasset dine og andre forbrukeres behov. For å videreutvikle sine konsepter er de helt avhengige av å vite hva som er forventingene til nye produkter eller hva som bør gjøres bedre.

Bli med i Meningstorget og bli en del av forandringen. Bruk din mulighet til å sette et fingeravtrykk på fremtidens produkter. Ved å delta i våre spørreundersøkelser på nett tjener du også belønninger, i form av penger, gavekort, lodder og donasjoner.

Meld deg opp her på siden og tjen penger gjennom våre betalte spørreundersøkelser på nett!!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.