« Tilbake til blogg

HVA BETYR 17.MAI FOR DEMOKRATIET? SE VÅR INFOGRAFIKK!!

Søndag feirer vi Norges nasjonaldag med brask og bram. Og vi minnes dagen da Norge fikk sin egen grunnlov i 1814. I senere tid har 17.mai også blitt en feiring av demokratiet og demokratiske rettigheter. Men hvor mye tenker vi på akkurat dette når vi søndag vaier med det norske flagget?

17.mai er en frihetsmarkering; vi synger, jubler, går i tog og vaier med norske flagg. Og uten at vi tenker så mye over det, så er det jo demokratiet vi feirer. Men det kan også være at dette poenget drukner i is, pølser og russekort. Ja, der og da er det mest fest og glede, men setter vi oss ned og tar en tenkepause, vil vi fort innse at 17.mai er noe mye mer.

 

ER NASJONALDAGEN VIKTIG FOR DEMOKRATIET? [INFOGRAFIKK]

For denne dager en unik. For mens musikkorps og barnetog tusler forbi oss og vi vaier med det norske flagget og vi roper hipp hipp hurra, så er dette mer enn en parade; det er en proklamasjon for fred, for tilhørighet, for integrasjon.

Det er dagen vi kommer ut av hus og hytte og vi fyller gatene med en glede som overgår krig, vold og enhver form for autoritært styre. Det er en feiring av demokratiet! Av friheten! Andre land setter sin prestisje i militære parader, Norge lar det beste de har gå foran, nemlig barna. Barnetog er ikke bare et barnetog, det er et bilde av hvilke verdier vi verdsetter.

Vi spurte våre respondenter om hva 17.mai betyr for demokratiet. Og her er resultatet fra spørreundersøkelsen. Hele 2657 personer ga sin mening.

demokrati, spørreundersøkelse 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke vanskelig å trekke konklusjoner ut ifra dette resultatet. For folk flest er nasjonaldagen en svært viktig markering som tydeliggjør samhørigheten i det norske samfunnet og en feiring som fremhever de demokratiske verdiene.

 

MENINGSTORGET FEIRER 17.MAI MED KONKURRANSE!!

konkurranse, meningstorgetMeningstorget varmer opp mot den store dagen med en aldri så liten konkurranse. Ved å delta kan du vinne gavekort på 400,- kroner hos CDON.COM. Konkurransen starter mandag den 11.mai og varer hele uka fram mot nasjonaldagen. Her er det bare å forberede seg og vi håper du ønsker å delta! Les mer på vår Facebook-side.

Dersom du liker å svare på spørreundersøkelser, kan du også registrere deg hos Meningstorget. Det er helt gratis og vi belønner deg faktisk for innsatsen. Du tjener poeng som du kan veksle inn i kontanter hos PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Så hvorfor ikke? Heng deg på og fullfør våre betalte spørreundersøkelser på nett.

 

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.