« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Forskere med nytt våpen mot kreft?

Kampen mot kreft intensiveres stadig. En kur mot denne sykdomstilstanden vil være et enormt gjennombrudd. Det vil redde livet til millioner av mennesker. Bare i Norge mistet mer enn 10.500 mennesker livet i 2013 grunnet ulike former for kreft.

Nå har en gruppe danske og canadiske forskere kommet over et nytt potensielt våpen i kampen mot kreft. I sitt arbeide med å finne en vaksine mot malaria for gravide kvinner, snublet forskerne over det som i fremtiden kan vise seg å hemme utviklingen av kreft.

 

«Vi kan ha en helt ny måte å angripe kreft på!»

 

Det sier professor Ali Salanti ved Københavns Universitet. Han har jobbet i mer enn 15 år for å finne en vaksine mot malaria. Nå er han altså på sporet av å kurere kreft.

Er du opptatt av helse og samfunn?  Har du sterke meninger om produkter og tjenester du bruker i det daglige? Hos Meningstorget kan du si din mening i våre spørreundersøkelser på nett. Og vi belønner deg for innsatsen!! Les mer på Meningstorget.no.

 

UNDERSØKELSER VISER GODE RESULTATER!

kreft, forskning på kreft, tjen penger på spørreundersøkelserForskningen som Ali Salanti står i bresjen for har konsentrert seg rundt fenomenet der malariaparasitter gjemmer seg i gravide kvinners morkake. Mer konkret fant forskerne ut at parasitten lager et protein som fester seg til en bestemt type sukkermolekyl i morkaken.

Videre oppdaget forskerne at det samme sukkermolekylet også er tilstede i de aller fleste kreftformer. Dermed kunne de snart stadfeste at: malariaparasitten binder seg til kreftceller.

Neste steg ble derfor å fremstille malariaproteinet i laboratorium og deretter gi dette til dyr med kreftsvulster. Resultatene har vært oppsiktsvekkende; svulstene stoppet å gro. Funnene er nå beskrevet mer i detalj i magasinet Cancer Cell.

Undersøkelser på dyr viste at den aktuelle behandlingen virket på 90 til 95 prosent av alle typer kreft.

 

TALL OG FAKTA FOR KREFT I NORGE!

doktor, kreft, sporreundersokelserIfølge tall fra Kreftregisteret.no fikk 30.401 nordmenn påvist kreft i 2013, fordelt på 13.919 kvinner og 16.482 menn. Statistikken viser at dobbelt så mange diagnostiseres med kreft i dag enn for 50 år siden. Kreft rammer dessuten flest eldre mennesker. Undersøkelser viser at 3 av 4 tilfeller av kreft påvises hos denne aldersgruppen.

De vanligste former for kreft i 2013 var som følger:

  1. Prostatakreft: 4 836
  2. Brystkreft: 3 220
  3. Lungekreft: 2 856
  4. Tykktarmskreft: 2 781
  5. Føflekkreft: 1 719

 

Undersøkelser viser at stadig flere får kreft samtidig som flere også blir friske fra sykdommen. Mot slutten av 2013 var det 232.774 nordmenn som hadde hatt eller som levde med kreftsykdom. Risikoen for å utvikle kreft fram mot alderen av 75 år, er:

  • Kvinner: 28,8 %
  • Menn: 35,9 %

For noen former av kreft er prognosene svært gode. Dette kommer av progresjon innen forebygging, tidlig diagnose og bedre behandlingsmetoder. For andre former kreft er mangelen på behandlingsrelaterte gjennombrudd prekær og kun en liten del av de syke overvinner kreften.

 

LIVSSTIL / TJEN PENGER PÅ SPØRREUNDERSØKELSER!

sporreundersokelser pa nettLivsstil og kreftsykdommer er en kombinasjon som ofte trekkes fram. Bruk av tobakk og alkohol pekes på som mulige drivkrefter bak disse sykdommene. På lista finner vi også faktorer som overvektighet og mangelende fysisk aktivitet. Med enkle grep kan man altså til en viss grad forebygge sjansen for å utvikle kreft.

Meningstorget er opptatt av mennesker og samfunn. Opplevelsen som vi alle har av livet og de daglige gjøremålene er svært verdifulle for både organisasjoner, bedrifter og selskaper som daglig utvikler og forbedrer de produktene og tjenestene som er viktige for deg.

Ved å registrere deg hos Meningstorget kan du gi din tilbakemelding gjennom våre spørreundersøkelser på nett. Vi sender deg ukentlige spørreundersøkelser og du blir belønnet for innsatsen. Du får poeng som du senere kan veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Dessuten gir vi deg lodder til våre kvartalsvise premietrekninger og ikke minst muligheten til å donere til en veldedig organisasjon. Dette gjør vi på dine vegne uten at du mister poeng.

Lykke til!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.