« Tilbake til blogg

Norwegian eller Parat? Se vår INFOGRAFIKK!

Tirsdag ble streiken avblåst. Men stormen har neppe gitt seg enda. Hvem ble egentlig vinneren? Og hva med fremtiden? Spekulasjonene og debatten fortsetter. Det tok Norwegian og Parat hele 11 dager å komme til enighet. Til slutt ble pilotene fornøyde. Bjørn Kjos kunne rekke ut hånda. Men kostbart har det blitt. Mange eksperter mener konflikten bare har tapere; både piloter, passasjerer og flyselskap.

 

Espen Andersen ved BI mener likevel markedet er en potensiell vinner etter streiken. Han trekker frem tre aspekter. For det første at vi kan forvente billigere billetter. Noe som bare delvis har slått til. Enkelte forbrukere har klagd på dobling av priser på enkelte ruter. Men vi må nok trolig ha et lengre perspektiv i tankene. Samtid peker Andersen på at reisenæringen i seg selv vil tjene på streiken og ikke minst vil sør-europeere i land med stor arbeidsløshet få muligheten til å kunne jobbe. Norwegian er jo nettopp i ferd med å bygge seg opp i utlandet.

Men hva mener folket om konflikten som nettopp var?

 

VÅR SPØRREUNDERSØKELSE VISER SYMPATI MED NORWEGIAN!

Streiken førte til mange sene kvelder rundt forhandlingsbordet. Samtidig ble flyene stående på bakken og i alt ble 200.000 passasjerer berørt av streiken. Mens slagene enda utspant seg, gjennomførte Meningstorget en liten spørreundersøkelse blant sine respondenter om hvem de valgte å holde med i konflikten. Slik ble resultatene:

 

Vår spørreundersøkelse viser altså at flertallet av respondentene inntok en nøytral holdning uten å ta parti verken for den ene eller den andre. Samtidig viser resultatet at Norwegian oppnår god sympati i motsetning til Parat.

 

KJOS MED STØTTE I DET NORSKE FOLK

Også spørreundersøkelser gjort av InFact for VG i etterkant av streiken viser at Bjørn Kjos og Norwegian kommer godt ut av det. Hele 48,6% av de spurte viser sympati med Kjos. Bare 26,1% holder med pilotene.

teamarbeid, spørreundersøkelser, tjene pengerHva så med tillitten til Norwegian? Ifølge spørreundersøkelsen virker den å holde seg stabil. Over halvparten sier tillitten til selskapet ikke har forandret seg på grunn av streiken. 29% svarer at tillitten faktisk har gått ned.

Bjørn Kjos er uten tvil Norwegians fremste frontfigur. Som selskapets administrerende direktør vil det være han som bærer ansvaret for virksomhetens resultater. Utvalget i VG`s spørreundersøkelse ble også bedt om å angi hvordan de syntes Kjos gjorde jobben sin i forhandlingene.

22,2 % mente han gjorde en svært god jobb
10,9 % mente han håndterte den svært dårlig

 

Hva er din mening om denne saken? Husk at våre artikler også legges ut på Facebook. Søk på Meningstorget og gi oss en «Like». Slik vil du alltid være oppdatert om hva vi legger ut på nettet.

Du kan også delta på spørreundersøkelser fra Meningstorget. Det er helt gratis og alt du trenger å gjøre er å registrere deg. Så vil du høre mer fra oss. Markedsaktørene er helt avhengig av tilbakemeldinger fra dere som forbrukere. Meningstorget kobler markedet med den norske befolkningen. Så viktig er din stemme at du til å med kan tjene penger ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett. Bli med oss du også!

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.