« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: 32% foretrekker elbil ved kjøp av bil

Elbiler og hybrider mest solgte biler

Norge er i en særklasse for seg selv når det gjelder kjøp av bil. Aldri før har tallet for kjøpte elbiler eller hybrider vært større enn det tallene viser for 2017. Statistikken for de mest solgte bilene iløpet av fjoråret viser at rene fossilbiler havner helt nede på 15.plass. Eksepsjonelt, mener ekspertene.

Det er ikke overraskende at Norge leder an i denne utviklingen. Vi er miljøbevisste, nytenkende og villige til å forandre våre vaner. Ikke bare topper elbiler og hybrider listen over flest solgte biler etter modell, men disse bilene hadde også 52,1% av det samlede markedet for nye biler i 2017. Det er enestående på verdensbasis.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM KJØP AV BIL?

Med bakgrunn i den ferske rapporten som ble publisert på nyåret i hensyn til bilsalget for 2017, valgte Meningstorget å gjennomføre en liten spørreundesøkelse om kjøp av bil for inneværende år. Vi spurte våre respondenter om hva slags bil de ville foretrekke å kjøpe på nåværende tidspunkt, enten det dreier seg om en helt ny bil eller en brukt.

Her er resultatet fra vår undersøkelse:

 

Når du kjøper deg bil neste gang, hva slags type bil vil du foretrekke å kjøpe deg?

  • Bensin 19%
  • Diesel 22%
  • Hybrid 25%
  • El-bil 32%
  • Annen 2%

 

Dette viser en svært jevn fordeling i vår spørreundersøkelse. Samtidig understreker våre tall de tallene som kommer fram for salget i 2017. Elbiler og hybrider foretrekkes av 57% i undersøkelsen dersom man gikk inn for å kjøpe seg bil akkurat nå. Det viser at tendesen med stor sannsynlighet vil holde seg for 2018 i de offisielle statistikkene for kjøp av nye biler.

Du kan lese mer om den ferske rapporten publisert i januar her.

 

DELTA I SPØRREUNDERSØKELSER OM DET SOM INTERESSERER DEG!

Liker du å svare på spørreundersøkelser må du gjerne lese mer om Meningstorget og melde inn i vårt panel. Vi sender deg undersøkelser på epost og ved å fullføre disse kan du være med å påvirke samfunnet og hverdagen du er en del av. Dessuten belønner vi deg for innsatsen.

Dine meninger og synspunkter er viktige for aktører i samfunnet som trenger dine tilbakemeldinger for å kunne forbedre, videreutvikle og produsere helt nye produkter og tjenester. Les mer om Meningstorget her på våre nettsider.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.