« Tilbake til blogg

Stortinget koker og KRF sitter med all makt. Nå kan alt skje!

Blir det mistillit mot Listhaug. Stiller Solberg kabinettspørsmål? Krf

Stortinget koker. Støre synes å være enda morskere enn før. Moxnes er i krigshumør og øyner muligheten til å rive ned en av sine argeste motstandere. Sylvi Listhaug er igjen midtpunktet. På andre siden av bordet vurderer statsminister Erna Solberg å stille kabinettspørsmål dersom det skulle komme et mistillitsforslag mot justisministeren. Det betyr alle eller ingen.

 

Et Facebook-innlegg har fått det politiske Norge til å våkne i kriker og kroker.


Og i midten sitter KRF med all makt. Rart men sant; deres beslutning vil enten bevare eller felle regjeringen. Presset er enomt. KRF vil med sannsynlighet vurdere å felle Listhaug eller fremdeles fremme at hun får en annen post i den politiske kabalen. Men å felle regjeringen som de allerede har samarbeidet med og som de fortsatt stiller seg bak og attpåtil sørge for at Arbeiderpartiet kommer til makten...vel...det er der striden står.

Uansett, det synes endog absurd at en hel regjering skal kunne gå av på grunn av et vågalt og lite gjennomtenkt Facebook-innlegg. En unnskyldning er absolutt på sin plass, men må vi ikke forvente en større og mer komplisert politisk krise for å kunne forsvare et regjeringsskifte? Eller var budskapet til Listhaug så drøyt at politisk oppvask er uunngåelig?

 

At enkelte har fått nok av Listhaug, overrasker ingen, men det spørs om det er slik oppisjonen faktisk ønsker å komme i regjeringsposisjon. Men får de den, sier de neppe nei takk. Vi går et spennende døgn i møte i norsk politisk historie. Så gjenstår det å se om mistillit, kabinettspørsmål og regjeringsskifte blir en del av løsningen.

Nå kan alt skje..

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.