« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Antall barn i barnehage har steget med 49%

undersøkelser om barnehager og utdanning meningstorget

I Norge er det flere private barnehager enn det er offentlige barnehager. Tilsammen var det 282.649 barn som gikk i barnehage i 2016. Det viser en helt fersk rapport fra SSB publisert i januar med fakta om utdanning i Norge for 2016.

Likevel er tallet for antall barn i offentlige barnehager høyere enn for de private. Dette har stort sett vært bildet det siste ti-året. Det som endog har forandret seg, er antall timer barna oppholder seg i barnehagen. Tall for 2016 viser at 95% av barna er i barnehagen mer enn 40 timer i uka. Det er en økning fra 57% fra tusenårsskifte.

Den gang var så mange som 37% av barna maksimalt 32 timer i uka i barnehagen. Nå ligger dette tallet på 2,4%. Flere mødre er nå i utdanning og i arbeid enn før. Det er mer vanlig at begge foreldre jobber og dessuten satser flere på heltids- framfor deltidsarbeid.

 

UNDERSØKELSER: 100.000 FLERE BARN I BARNEHAGE DE SISTE 15 ÅRENE!

undersøkelser spørreundersøkelser rapportAntallet barn i barnehage har økt betraktelig de siste 15 årene. Mens tallet lå på 189.837 barn i år 2000, er tallet nå 282.649. Det er en økning på hele 49%. Dette henger også sammen med holdningsendriger i samfunnet knyttet til utdanning, arbeid og familieliv.

Tilbud om barnhage er primært viktig og vil alltid være en politisk milepæl for alle politiske partier. I 2016 hadde 91,1% av barna mellom 1-5 år tilbud om barnehageplass. Tallet er omtrent det samme for alle fylkene, uten store forskjeller. Når det gjelder barnehageplass for de aller minste, ser vi en markant oppgang fram mot 2016. For ettåringer er dekningen nå 71,7%. Fra 2-års alderen ligger dekningen på over 90%.

 

Du kan lese mer om barnehager og det norske utdanninssystemet ved å følge denne linken.

 

BETALTE MARKEDSUNDERSØKELSER PÅ NETT

markedsundersøkelser meningstorgetData vil alltid være viktig for å kunne beskrive det norske samfunnet. På samme måte vil organisasjoner, bedrifter og selskaper være i behov av data for å få bedre overikt over hvordan deres produkter og tjenester mottas av forbrukerne.

Markedsundersøkelser er et verktøy som brukes for å kunne videreutvikle, forbedre eller produsere helt nye varer og løsninger. Meningstorget er en portal som kobler deg som forbruker opp mot aktører i samfunnet som trenger dine meninger og tilbakemeldinger.

Hos Meningstoget mottar du spørreundersøkelser på nett via epost. Ved å svare på disse kan du være med å påvirke samfunnet og din hverdag. Som takk for innsatsen blir du også belønnet, enten ved kontanter via PayPal, med gavekort eller lodder til våre premietrekninger.

Du kan lese mer her.

 

  

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.