« Tilbake til blogg

Stortinget - Ingen interessert i en 260 meter lang tunnel?

Stortinget byggeskandale Thommesen kostnadssprekk

Børresen har trukket seg. Thommessen lever farlige dager. Stortingets byggeplan har snart kostet skattebetalerne godt over to milliarder kroner. Det kan helt sikkert kalles en skandale. At presidentskapet underveis heller ikke har informert Stortinget om de særdeles store kostnadssprekkene, hjelper heller ikke på saken.

Likevel, hvordan er det mulig at Stortinget og våre eminente politikere ikke har sett hvordan dette bærer av sted? De må jo ha skjønt noe når man diskuterer garasjer under bakkenivå, underjordiske tuneller og et 1000 kvadratmeter stort post- og varemottak under jorden utenfor Stortinget?

Det var den rødgrønne regjeringen som satt ved makten da prosjektet startet i 2011 og prislappen steg allerede fra 70 til 767 millioner kroner før Høyre vant valget i 2013 med Erna Solberg og Olemic Thommesen som stortingspresident. Derfor kan neppe de rødgrønne kreve at hoder skal rulle og putte folk til veggs mens de samtidig glemmer bjelken i sitt eget øye, for denne pengekarusellen har dem seg selv og takke for. I hvertfall delvis...

Prosjektet var allerede komplisert da stafettpinnen gikk videre til nestemann og det var ikke lenger snakk om enkelte kontorer som trengte litt maling, men et helt stortingskvartal som skulle utbedres. Og selv om Thommesen må tåle trykket og forhåpentlig innser at det var dumt å la viktige rapporter ligge i skuffen istedenfor å opplyse stortings-gjengen, så er det forunderlig at ingen så langt har visst om disse rulerende kostnadene...

Er det virkelig ingen som har spurt eller gravd eller prøvd å holde seg oppdatert om byggeprosjektet? Politikerne møtes ofte, Stortinget er i flittig bruk, de står i korridorer og snakker sammen, holder møter og diskuterer om alt fra A til Å, ...og så er det ingen av Stortingets egne som har fattet mistanke, skjønt tegninga eller sett kalkylene? Merkelig. Var det virkelig ingen i «opposisjon» som kunne ringt i alarmklokkene på veien mot stupet? Ingen som var interessert i hvor mye en 260 meter lang tunnel midt i Oslo ville koste?

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.