« Tilbake til blogg

Enkle tips for hvordan du kan spare og tjene penger i januar

Slik tjener du penger i januar

Januar er offisielt den tiden av året da vi føler oss mest blakke og pengeløse, i hvert fall ifølge undersøkelser på nett. Men her er noen enkle tips for hvordan du kan spare penger!

Det er kanskje ikke så artig "å sette av penger", men det er alltid en gevinst ved å gjøre det. Enten det er januar-salget du ser frem til, en ferietur du planlegger eller du rett og slett ønsker å komme på bena etter julesesongen – vi gir deg fem måter du kan spare penger på i januar.

 

SI STOPP OG GJØR GODE BESLUTINGER

Hva med å starte året uten brus og sjokolade, eller uten røyk og snus – uansett hva det skulle være, finn noe du bruker ekstra penger på og vurdèr en pause på minst 1 måned. En gjennomsnittlig røyker bruker 2000 kroner i måneden bare på sigaretter, noe man fint kan få en flytur for dersom man velger å stumpe røyken (og glem heller ikke helsefordelene ved å gjøre det).

Det kan også være at du abonnerer på visse ting som du egentlig ikke har bruk for. Det er en alle tiders beslutning å fornye medlemsskapet på treningsstudioet, men det er bare verdt det dersom du faktisk kommer til å reise dit. Før du kaster deg på, sjekk ut om det finnes betal-når-du-kommer muligheter eller heng deg på en lokal joggeklubb eller sportsklubb. Her kan det være billigere å være med på moroa enn på treningsstudioet og dessuten hjelper det på motivasjonen når du er med i en gruppe.

 

IKKE GÅ MED PENGER I LOMMA – TA EN TENKEPAUSE

Kontanter i hånda eller penger gjemt i lomma får fort bein å gå på for mange av oss. Der er vi nok skyldige noen og enhver til tider. Spørreundersøkelser på nett viser at en gjennomsnittlig person kan spare rundt 10% av utgifter ved å tenke over hvordan man bruker pengene. Man kan droppe å gå rundt med kontanter, sette opp en grense for hvor mye man kan bruke på debit/kreditt-kortet eller ta seg en pause noen sekunder for å spørre seg selv; trenger jeg dette eller er det bare noe jeg ønsker å ha? Ta vare på kvitteringer. Dersom du ombestemmer deg eller finner ut at det du kjøpte ikke var noe du faktisk ville ha eller andre mener du ikke burde gjort kjøpet, ...ja da kan du jo få pengene tilbake.

 

HJEMME OG PÅ TUR

Ifølge spørreundersøkelser på nett, er det fint mulig å spare penger ved å ta på seg en ekstra genser istedenfor å fyre opp varmen i huset. Lufter du huset, er det en god ide å ikke fyre samtidig. Ja, dette sier seg jo litt selv. Men hvor ofte lar vi ikke lys stå på rundt i huset, elller lar hele familien stå timevis i dusjen? Noen husregler og lure knep kan minske regningene! Småspising og åpne-kjøleskapet-vanen kan også gjøres noe med kanskje?

Hvordan er det så med bilen? Har du sjekket lufttrykket i det siste? Hvordan er det med kjøremønstret ditt? Det er mye å spare ved å holde bilen i sjakk og ikke minst ved å holde fartsgrenser og sørge for rolig akselerasjon og nedbremsing. Mange biler kommer med indikasjon for når du bør bytte gear og det finnes dessuten applikasjoner for hvordan du kan bruke bilen mest mulig fornuftig og kostnadsorientert.

 

BYTT OG SPAR

Ta en titt på leverandørene du bruker for elektrisitet og oppvarming. Kanskje du kan bytte leverandør og få en bedre og billigere avtale? Hva med TV-pakka eller telefon-abonnementet ditt? Her er det muligheter. Det finnes mange nettsider som sammenligner produkter opp mot hverandre, slik at du kan velge rimeligste alternativ. Og når vi først er inne på tanken, det kan også lønne seg å se på hvilke bankbetingelser du har hos banken din. Gebyrer og renter kan variere og det er fullt mulig å bytte bank dersom man ønsker dette.

 

GJØR DET SELV - FORBERED HVERDAGEN

Ifølge en nyere spørreundersøkelse på nett, kan en gjennomsnittlig pendler spare rundt 6.000 kroner i året ved å ikke kjøpe morrakaffe på veien. Interessant he...? Ved å kjøre forbi kaffesjappa på hjørnet og heller ta med kaffe hjemmefra, vil 25-kr-koppen virkelig få deg til å spare litt penger. Ikke minst gjelder dette også for dem som spaserer til jobb og skole. Det samme kan sies om lunsjpausen. Det er jammen meg lett å kjøpe se noe i kantina, eller i butikken over gata eller å sette seg ned på en fast-food like ved, istedenfor å lage seg mat hjemme og spise medbrakt mat. Istedenfor å bruke en hundrelapp, slipper du unna med en femti-lapp. Men så er det jo ganske sosialt å spise med resten av kollegaene – da kan du jo bringe opp ideen om GJØR-DET-SELV lunsj der dere garantert får enda mer å snakke om.

 

Har du andre ideer for hvordan du kan spare penger i januar? Kanskje har du oppdaget måter der du kan spare noen kroner gjennom prøvd-og-testet-metoden? La oss få høre din mening på Facebook. Og ikke glem å ta gi dine meninger i våre betalte spørreundersøkelser på nett med Meningstorget!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.