« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Dette landet reiser vi mest til!

vi reiser på ferie 2018

Så var påsken forbi, neste stopp er nasjonaldagen og så er det sommerferie igjen. «Ut på tur, aldri sur» heter det i ordtaket og en ting er sikkert; vi liker å reise. I fjor svidde vi av svimlende 180 milliarder kroner fordelt på 23 millioner reiser innenlands og utenlands. Det viser ferske tall fra SSB.

Ja, vi liker å oppdage nye steder og kulturer, vi ønsker oss opplevelser og minneverdige øyeblikk. Sol og varme står høyt på listen, men også drømmedestinasjoner utenfor Europas grenser. Samtidig øker reiseaktiviten innenfor vårt eget land som også rommer en rekke naturperler og idyllikske plasser.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: VI BRUKER MER PENGER PÅ Å REISE!

vi reiser på ferie til nye destinasjoner«Nordmenn elsker reiser og opplevelser!» Det sier Terje Berg i FINN REISER. Deres spørreundersøkelser viser at 1 av 4 vil ha et høyere feriebudsjett i 2018 sammenlignet med fjoråret. Videre oppgir 46% at de vil bruke feriepengene eksklusivt på reise. Av respondentene i alderen 18 og 29 år, svarer 25% at de har satt av mer enn 20.000 til reisebudsjettet.

Ja, for det koster å reise, særlig hvis man er en familie med barn. Fly, hotell, mat og serverdigheter gjør at pengene får bein å gå på. Mange ønsker også det lille ekstra når man først reiser på ferie og booker seg inn på gode hoteller med god service for å nyte gode og avslappende dager. Skal man først til strand, så er det jo fristende å finne en sankornet sandstrand med blått og forfriskende badevann.

 

 

SPANIA MEST POPULÆRT NÅR VI REISER PÅ FERIE

Spania er definitivt landet vi reiser aller mest til. Hele 2,65 millioner reiser ifjor hadde Spania som reisemål. På plassen bak derimot finner vi vårt eget naboland Sverige som også er godt likt og lett tilgjengelig. Her lå tallet på 2,59 millioner reiser. Tallet for Danmark går noe nedover og stopper på 1, 57 millioner reiser.

Spørreundersøkelser viser også at vi ferierer mer i vårt eget land. Om det ikke er stekende sol og varmt, så har vi masse natur og aktiviteter å by på.  Innenlands reising så en økning på 9% fra 2016 med ca. 115 millioner overnattinger i fjor. Det er gode tall.

Om du ikke har booket ferien enda eller du ser deg om etter en destinasjon for en langhelg, hvorfor ikke så på hva Norge har å by på og hvis ikke, så er det jo et hav av muligheter utenfor Norges grenser.

 

 « Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.