« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Høy nasjonal vekst gir 14 millioner i år 2100

undersøkelser viser at Norges befolkning vokser

Det mangler ikke på plass i Norge. For selv om landet vårt er stort og langstrakt, så er vi heller få som har slått oss til ro mellom bakker og berg utmot havet. Tallenes tale bekrefter at ved inngangen til det nye året, så bodde det 5.295.619 personer i Norge. Et tall som smyger seg oppover, om ikke mye, i hvert fall jevnt og trutt.

I sine helt nye undersøkelser om Norges befolkning trekker SSB en linje for fremskrevet folketall fram mot år 2100. Et årstall som høres merkelig ut og ligger et stykke fram i tid. Men tiden går fort. Det erfarer mange av oss. Det mest vågale og fremadstormende tallet er basert på høy nasjonal vekst og tilsier et folketall på 14 millioner mennesker. Det er nesten en tredobling.

Samtidig vil lav nasjonal vekst tilsi et folketall på rundt 4,5 millioner mennesker, altså omtrent som idag. Det høres kanskje noe dystert ut, men vi lever i en verden som stadig er i forandring, og det er dessuten vanskelig å forutsi uforutsette begivenheter som kan påvirke befolkningsveksten negativt i fremtidien. Kan jo skje.

 

- Den mest sannsynlige prognosen derimot er en mellomting som gjenspeiler mye av dagens trend, og er at befolkningen vokser jevnt og balansert og vil lande på 8,5 millioner mennesker idet vi runder av neste århundre. -

 

 

KVINNER FØDER SENERE OG FÅR FÆRRE BARN!

folketallet øker men vi får færre barn

 

Befolkningsvekst 2017:   37 302 personer

Mors alder ved første fødsel:    29,3 år

Barn per kvinne:   1,62

 

 

 

To trender innen familieliv viser klare mønstre i undersøkelser fra SSB. Alderen ved første fødsel øker og nærmer seg den magiske grensa for 30 år. Samtidig går fruktbarheten ned blant kvinner som vil si at vi får færre barn en før. Likevel blir det født flere barn i Norge enn det dør mennesker hvert år.

Vi har også en større innflytting enn utflytting. Samlet sett gir dette oss et overskudd, altså en befolkningsvekst i 2017. Hvis hovedprognosen holder mål, vil vi nå 6 millioner mennekser i 2031 og aldri før har vi passert en ny million så fort som i den tiden vi lever i nå.

Du kan lese mye mer om Norges befolkning ved å klikke her.

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.