« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Trenden snur i folket om asylsøkere!

Det er ikke lett å være flyktning på Storskog ved grensa til Russland. I det ene øyeblikket er grensa åpen, for så å være stengt like etter. Og kommer du deg inn, kan det godt være du blir uttransportert like fort som du kom inn. Vel, dersom Russland tillater det selvfølgelig...

Listhaug har fått gjennomgå i mediene. Miljøpartiet de Grønne`s representant i Finnmark sammenligner Listhaug med en heks og etterlyser muligheten til å gjenreise anlegget for heksebrenning i Vardø. Akkurat det innspillet vinner man neppe respekt for uansett hva man mener om ministerens jobb.

Om noen ikke liker Listhaugs håndtering av asylsaken og kriteriene som blir brukt for oppholdstillatelse, så kan jo nordmenn være glade for at de ikke bor i Danmark hvor myndighetene nå har lov til å konfiskere smykker, verdigjenstander og pengesummer fra flyktningene, som en slags avgift for å huse flyktningene i landet.

 

TRENDEN SNUR I DET NORSKE SAMFUNNET!

Svært mange flyktninger har kommet over grensa til Norge det siste halvåret. Såpass mange at alarmklokkene fort begynte å ringe når høsten var i anmarsj og styresmaktene stod overfor en situasjon de vanskelig var forberedt på.

Det norske folk stod likevel med åpne armer og kjempet for at Norge skulle åpne både grenser og dører. Folk åpnet sine hjem og jobbet dugnad for å hjelpe mennesker på rømmen. Men det gjorde at også at krisa kom nærmere inn på kroppen. Og nå et halvår senere har trenden snudd....

«De politiske partiene krangler ikke lenger om hvor mange vi skal ta imot, men hva som er de beste innstrammingstiltakene. Istedenfor å engasjere oss praktisk, er vi mer engasjerte i sosiale medier!»

 

SPØRREUNDERSØKELSER VISER STØRRE MOTSTAND I BEFOLKNINGEN!

flyktninger sendes ut ved storskogDen betente situasjonen har gjort at regjeringen har måttet ta jerngrep og aktivt se på løsninger for å stanse flommen av asylsøkere som mer eller mindre har spasert over grenseovergangen og tatt seg inn på norsk side. Listhaug mener det er svært viktig å få til returer av personer som ikke skal ha opphold i Norge.

«Det er avgjørende for å opprettholde en streng og rettferdig asylpolitikk».

Også i befolkningen er det større motstand og skeptisme enn før. Ifølge spørreundersøkelser som ble foretatt i november har mye av trenden snudd. I juni ønsket 42% at vi skulle ta imot flere flyktninger, kontra 31% som var imot. Nå er tallene eksakt motsatte.

Jonas Gahr Støre mener det er helt avgjørende at folk opplever at det er kontroll på innvandringen. Et godt poeng, for når flyktningene plustelig veltet inn så satte det både hus og bygd på hode, på godt og vondt. Regjeringen tar nå tak, men får også kraftig refs.

Les også: Strengere grensekontroll?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: GJØR LISTHAUG JOBBEN SIN?

spørreundersøkelser, storskog, listhaugDet viktigste er kanskje at regjeringen viser tydelig handling, ikke at de lykkes med alt de gjør. Politikere som bare driver rundt og summer i ganger og korridorer uten å ta tak er det siste vi trenger. Lett er det også å kritisere dem som faktisk jobber frebilsk med å løse problemene på best mulig måte.

Meningstorget gjennomfører for tiden en spørreundersøkelse på nett der vi spør våre respondenter om hvordan de mener regjeringen håndterer situasjonen ved Storskog i Finnmark. Vi spør:

"Synes du regjeringen gjør en god jobb eller synes du situasjonen er «rotete» men at handling er bra, eller synes du at dette absolutt ikke holder mål?"

Så langt viser våre tall at svært få er begeistret over situsjonen, mange uttrykker at handling er bra, mens de aller fleste mener regjeringen gjør en dårlig jobb i vår underøkelse på nett.

Det blåser i innvandringsdebatten, men vinden skifter stadig retning.

 

TJEN PENGER PÅ BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

tjene penger på spørreundersøkelserMeningstorget er opptatt av hva som rører seg i samfunnet. Det er derfor vi er lidenskapelig opptatt av å gi deg muligheten til å ytre dine meninger om hverdagslivet i våre betalte spørreundersøkelser på nett.

Meningstorget sender ut spørreundersøkelser på vegne av organisasjoner, selskaper og bedrifter og ved å svare på disse, får du muligheten til å påvirke samfunnet samtidig som vi belønner deg for innsatsen.

Det er gratis å være med i Meningstorget og du fullfører spørreundersøkelser når og hvor du selv måtte ønske det. Vi har også strenge regler for personvern. Les mer om Meningstorget her på våre sider og bli gjerne en del av oss ved å registere deg hos oss.

Les også: Tjen penger på spørreundersøkelser!


Bli med og tjen penger ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.