« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Dette er de sikreste bilene...

Det er mange elementer som spiller inn når du skal kjøpe deg en ny bil. Både størrelse på bilen, design og motorkapasitet vil være viktige kriterier for kjøpet. Men også pris, drivstofforbruk og miljøvennlighet er trekk som spiller en vesentlig rolle. Et element blir imidlertid mer og mer aktuelt og det er sikkerheten ved bilen du kjøper.

Dagens nye modeller blir stadig sikrere å kjøre og svært mange modeller scorer bra på EURO Ncap`s kollisjonstester. EURO Ncap «drives» av de europeiske bilorganisasjonene og biltestene som gjennomføres er kanskje de mest annerkjente og respekterte på markedet.

Når bilene testes er det en rekke sikkerhetstiltak som undersøkes. Systemene som finnes i bilene består av «aktive sikkerhetssystemer» som skal forhindre at ulykker oppstår og dessuten «passive sikkerhetssystemer» som skal beskytte hvis en eventuell ulykke skulle finne sted.

Les også: Bil og sykkelhjelm som kommuniserer med hverandre!

 

UNDERSØKELSER: VOLVO XC90 SIKRESTE BIL I 2015!

bil, sikkerhet, spørreundersøkelser på nettIkke bare stikker stor-suven fra Volvo av med beste poengsum i sin klasse. Den slår også knock-out på samtlige biler som ble testet hos EURO Ncap i 2015. Bilen får omtrent høyeste scor for beskyttelse av voksne og scorer full pott for bilens sikkerhetsassistanse-teknologi.

Tar vi derimot for oss de ulike klassene, viser undersøkelser at disse var de sikreste i fjorårets tester, basert på sikkerhet for passasjerer, barn, fotgjengere og sikkerhets-assistanse:

 

 

Stor SUV: Volvo XC90

Liten SUV: Mercedes GLC

Stor familiebil: Jaguar XE

Liten familiebil: Nissan Infiniti Q30

Småbil: Honda Jazz

Stor flerbruksbil: Ford Galaxy

Liten flerbruksbil: Volkswagen Touran

Roadster sportsbil: Mazda MX-5

 

Sikkerhet er viktig og det er forbrukerne som oftest kommer med krav og pusher grensene for hvordan bilene bør være. Dersom du er opptatt av bil og liker å si din mening om ulike temaer som inngår i hverdagen, så anbefaler vi deg å bli en del av Meningstorget og delta i våre spørreundersøkelser på nett.

Gjennom våre spørrreundersøkeleser får du muligheten til å uttrykke dine synspunkter og slik påvirke morgendagens produkter og tjenester. Les mer om Meningstorget her på siden og bli med i våre spørreundersøkelser.

Les også:  Tjen penger på spørreundersøkelser!

 

AKTIVE OG BESKYTTENDE SIKKERHETSSYSTEMER

betalte spørreundersøkelser, sikkerhet, barn i bilenDet er forskjellige mekanismer som er viktige når vi snakker om trafikksikre biler. Det er vanlig å snakke om to grupperinger og disse er aktive og beskyttende sikkerhetssystemer.

Aktive sikkerhetssystemer skal forhindre ulykker og handler om mekanismer som blokkeringsfrie bremser, antispinnsystemer, antisklisystemer (ESP), trafikktilpasset fartsholder og nødbremsassistanse.

Her inngår også andre mindre funksjoner ved bilene som aktivt kan bidra til økt sikkerhet, slik som vindusspyler, singalhorn og høydreregulering av hovedlys. Det er ikke så ofte vi tenker over disse funksjonene når vi snakker om sikkerhet.

Beskyttende sikkerhetssystemer skal sørge for at skadene blir minimale dersom ulykken finner sted. Dette blir også kalt for passiv sikkerhet. Viktige elementer her er kollisjonsputer, sikkerhetsbelter og setefester. Dessuten har karosseriet en markant rolle for denne type sikkerhet, med tanke på evnen til å motstå store krefter og hvordan bilen trykkes sammen uten at kupeen lider samme skjebne.

 

EKSTERIØRSIKKERHET

Dette er ganske nytt for mange, men bilmerkene som satser stort på sikkerhet, kalkulerer også inn omfanget av skaden dersom fotgjengere, syklister eller motorsykler skulle krasje med bilen. En mulig måte å redusere skadeomfanget på er å satse på større frontpartier slik at kroppen ikke treffer noe skarpt, men heller noe som er av «mykere» komposisjon.

Utforming av panseret og hvordan panseret oppfører seg når noe treffer bilen kan også være en fremtidig nyvinning. Dersom panseret desinges på en slik måte at det løftes noen centimeter når noen blir påkjørt, vil personen kunne få et mykere møte med bilens øvre parti.

Og med ny teknologi som gjør at bilene bremser automatisk og med signalsystmer som ser fare før den oppstår, så går både vi som kjører bilene og fotgjengerne der ute en bedre tid i møte.

 

BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!               ‘

tjen penger, spørreundersøkelserMeningstorget jobber på vegne av bedrifter og selskaper som trenger tilbakemelding på sine produkter og tjenester. Vi sender derfor ut spørreundersøkelser på nett der vi gir våre medlemmer muligheten til å uttrykke sine meninger samtidig som de blir belønnet for innsatsen.

Det er gratis å være med, enkelt å melde seg opp og du velger selv hvor mange spørreundersøkelser du ønsker å svare på og når du eventuelt ønsker dette. Destod mer du er aktiv, destod flere belønninger vil komme din vei, enten i form av kontanter via PayPal eller i form av gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Bli med i Meningstorget idag og tjen penger ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.