« Tilbake til blogg

Karnevalsfeber i Rio og Venezia. Klar for et karneval i år?

Det er karneval-feber i Rio de Janeiro og tusenvis av tilreisende har tatt turen for å se det spektakulære showet som setter byen på hodet. Fem endelange dager med dans, musikk og ellevill feiring.

Det er gatefest og sambastemning nesten overalt hvor man befinner seg i byen og inne på selve arenaen fryder 90.000 mennesker seg idet kyllinger, insekter, indianere og andre fabeldyr med fjær og paljetter går forbi. Sambadromen med lettkledde damer som rister på kroppen i diverse kostymer er også et av dens høydepunkt.

Ja borte er alle livets bekymringer og selv Zika-viruset setter ingen stopper for denne feiringen.

 

KLAR FOR KARNEVAL I DEN VERDENSBERØMTE KANALBYEN?

venezia, karneval, meningstorgetMen det er ikke bare i Brasil vi finner tradisjonsrike begivenhenter som denne. For du trenger ikke reise over havet for å oppleve fargerike masker og kreative kostymer. Flere millioner turister besøker i disse dager det verdenskjente karnevalet i Venezia som også sies å være karnevalets fødeby.

Vakkert skal det visstnok være og middelalderske kostymer og festlige aktiviteter får turistene til å kose seg i den italienske byen med gater av vann og der du hopper om bord i båter for å komme deg rundt i byen. Kan evenyret bli bedre?

Og skal opplevelsen bli fullkommen, er det bare henge seg med på festen. Langs gater og i butikker selges nemlig masker i alle fargefulle varianter og dessuten kan man slå seg løs med farger og glitter.

I Norge finner vi kanskje ikke de helt store tradisjonene for karneval og det er helst fra barnehage, skole eller fra en eller annen hjemmefest vi har de fleste minnene om dette. Kanskje er tida inne for å kaste seg ut på noe helt nytt? Kunne du tenke deg å oppleve et skikkelig karneval?

 

DE BESTE KARNEVAL-BYENE I EUROPA

meningstorget, karneval, spørreundersøkelserOver hele Europa feires karneval med brask og bram. Lista over de mest kjente inkluderer blant andre karnevalet i Aalst i Belgia der aktuelle emner blir fremstilt på en gøyal måte og mer enn 70 grupper deltar med fantastiske vogner.

Du kan også oppleve karneval ved å dra til Nice i Frankrike eller til Køln i Tyskland. Litt lenger sør i Europa langs adriaterhavet kan du også oppleve tradisjonelle danser og kostymer i den kroatiske byen Rijeka. Dette er en særdeles flott liten by som forvandles i det tog, konserter og feiringer inntar byen.

Spania er også kjent for å feire med masker og kostymer. Både i Sitges, Cadiz og Tenerife feires det karneval, hver av dem på sin særegen måte. Mest spektakulær er nok karnevalet i Santa Cruz på Tenerife, mens i Cadiz feires det på mer tradisjonell måte

Har du noen gang hvert på karneval i Europa? Eller er du lysten på å oppleve dette? Du må gjerne kommentere på denne artikkelen på Meningstorgets Facebook-side.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

Er du opptatt av hva som skjer i samfunnet, kan du også melde deg inn i Meningstorgets undersøkelsespanel. Som medlem sender vi deg spørreundersøkelser om produkter og tjenester du bruker i det daglige der du kan si din mening og ytre dine synspunkter.

Det er helt gratis å være og vi belønner deg for innsatsen. Ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett tjener du poeng som du kan veklse inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Din mening er viktig og vi gir deg muligheten til heve stemmen, enten du kommenterer på våre artikler på Facebook, fullfører våre spørreundersøkelser på nett eller deltar i våre mini-polls på «mine-sider».

 

Bli medlem hos Meningstorget, tjen penger og ta turen til et karneval et sted i Europa. Det kan være verdt opplevelsen.

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.