« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Trump eller Clinton som president?

Nominasjonskampen til høstens presidentvalg i USA er som vanlig en thriller med intense debatter, talkshows, mye humor og en dose anklager kandidatene imellom. Årets valgkamp skuffer neppe noen. Med Donald Trump i manesjen har sirkuset nådd nye høyder.

Han er rik og kjent fra tv-serier, har skrevet en rekke bøker om hvordan du kan tjene deg gode penger og er mest kjent for å lede Trump Organization, et amerikansk eiendomsmegler-firma. En ekte New Yorker, lidenskapelig involvert og nå altså kandidat hos repulikanerne i en het kamp om å vinne nominasjonen for å stille mot demokratene ved valget i oktober – antagelig ansikt til ansikt med Hillary Clinton.

Hans kontroversielle meninger har likevel skapt mye debatt. Hans tydelige og ofte radikale ytringer har skapt mye skepsis i det amerikanske folk, samtidig som mange trykker Trump til sitt bryst. Det viser de første resultatene og det kan virke som at en del setter pris på en kandidat som faller utenfor normalen og som gjennomgående fokuserer på amerikanernes livssituasjon.

Han er elsket og hatet.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: CLINTON ELLER TRUMP?

Norske medier følger valgkampen i USA på nært hold. Økt mediefokus gjør også at nordmenn i langt større grad interesserer seg for denne begivenheten. Donald Trump er en fyr som vi kjenner fra mediene og Clinton er et navn vi føler har vært sunget de siste to tiårene, det av ulike grunner. Dermed blir debatten denne gangen ekstra interessant.

Vi spurte våre medlemmer hos Meningstorget om hvilken kandidat de foretrekker som president av Hillary Clinton og Donald Trump. Våre spørreundersøkelser på nett viser en klar seier til en av kandidatene, mens en liten gruppe respondenter ikke har en klar formening om hvem som burde bli neste president av de to. Her er resultatet:

 

SPØRREUNDERSØKELSER: HVEM FORETREKKER DU AV CLINTON OG TRUMP?

 

valg amerika, trump, clinton, meningstorget 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange undret seg da Donald Trump ble en del av valgkampen. Ekspertene den gangen levnet TV-kjendisen og milliarden liten sjanse til å overleve. Men befolkningen viser seg nå å mene noe helt annet. Men kanskje er amerikanerne i ferd med å våkne opp?

Det har vært en rekke demonstrasjoner, protester og til dels voldelige framstøt i forbindelse med Trumps seneste valgmøter. Om Trump fortsatt er i siget eller om Ted Cruz kan hale innpå, avgjøres i natt da fem nye stater går til valglokalet.

Ekstra spennende er det også fordi to av statene praktiserer «the winner takes it all», det vil si at kanditaten som vinner, faktisk stikker av med alle mandatene. Det betyr at Trump i natt omtrent kan avgjøre nominasjonsvalget for republikanerne eller at Cruz tar igjen forspranget.

 

SPØRREUNDERSØKELSER I NETTAVISEN!

det hvite hus, president, spørreundersøkelserSynet på Donald Trump og på hvem som bør bli president i USA fra høsten av, er noe delt og synes å forandre seg noe ettersom valgkampen skrider frem. Mens de fleste foretrekker Hillary Clinton i våre spørreundersøkelser på nett, så viser Nettavisens egen undersøkelse et helt annet perspektiv.

På Nettavisens internettsider kan du gi din stemme til kandidaten du fortrekker som president og her er det Donald Trump som er klart i føringen med 51% av stemmene. Bernie Sanders får 23% mens Hillary Clinton må ta til takke med tredjeplassen enn så lenge med 17%. 

Nesten 34.000 personer har gitt sin stemme i spørreundersøkelsen hos Nettavisen så langt. Som sagt kan enkelte ha skiftet mening siden begynnelsen av februar, men tallene er likevel toneangivende.

Du kan lese mer og delta ved å klikke her.

 

TJEN PENGER PÅ SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser på nettMeningstorget er lidenskapelig opptatt av hva som skjer i samfunnet og vi gjør vårt ytterste for å koble deg som forbruker opp mot markedsaktører som er i behov av dine meninger om produkter og tjenester du bruker i det daglige.

Vi lanserer også spørreundersøkelser og mini-polls via Meningstorgets brukerportal og dessuten på våre Facebook-sider. Dine meninger har verdi og din stemme bør høres. Ved å melde deg inn hos Meningstorget, gir vi deg muligheten til å svare på spørreundersøkelser på nett og samtidig bli belønnet for innsatsen.

 

Det er gratis å være med og du bestemmer selv hvor ofte du vil svare på spørreundersøkelser og hvor du ønsker å gjøre dette. Med vårt responsive web-design kan du koble deg opp mot våre spørreundersøkelser unansett hvor du er dersom du har internett-dekning.

 

Bli med idag og tjen penger ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.