« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Leter du etter jobb?

Det har over lenger tid knyttet seg spenning til det norske arbeidsmarkedet. Oljeindustrien er i fritt fall og en trangere kronekurs begynner å sette sine spor. Mange stillinger kuttes og folk er på arbeidsvandring. Men ikke alle bransjer sliter like mye og mange vet å omstille seg for å søke nye utfordringer.

Norge er og blir et prakteksempel i Europa på lav arbeidsledighet. Med 4,6% arbeidsledighet står vi desidert med bena godt plantet på jorda og selv om tallet har steget noe de siste to årene, er det foreløpig ingen grunn til panikk. Situasjonen overvåkes kontinuerlig og politiske tiltak søker hele tiden å være løsningsorienterte for å holde prosenten nede.

Den lave arbeidsledigheten gjør at svært mange er yrkesaktive i Norge. En annen faktor er at svært mange kvinner i Norge er i arbeid. Noen tiår tilbake stod halvparten av norske kvinner utenfor arbeidslivet. Nå ligger tallet opp mot 70%.

 

SPØRREUNDERSØKELSER: LETER DU ETTER NY JOBB?

Det finnes ulike grunner for at vi bytter jobb. Oppsigelser kan gjøre at vi ikke har så mye valg, men vi bytter også jobb med tanke på karriere, lønnsbetingelser og nye utfordringer.

Spørreundersøkelser viser også at vi tiltrer i andre jobber på grunn av dårlige ledere, mangel på motivasjon og fordi man blir headhuntet til nye stillinger. Familiesituasjoner og flytting til et nytt sted kommer også fram som viktige elementer.

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett der vi spurte våre respondenter om deres aktivitet på arbeidsmarkedet. Og under kan du se resultatet:

 

 SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT:

 

Leter du etter nye utfordringer på jobbmarkedet?

  • Ja, jeg vil prøve noe nytt     40%
  • Nei, har det godt der jeg er     27%
  • Vurderer det dersom et tilbud kommer     33%

 

Våre spørreundersøkelser viser at mange er åpne for å bytte arbeidsplass enten dersom det rette tilbudet kommer eller dersom en ny og spennende jobb dukker opp og som tilsier noe helt nytt. Hva med deg? Har du det godt der du er eller er du klar for nye jobbeventyr?

 

TALL OG FAKTA OM NORGES ARBEIDSMARKED

Det er i alt 3.896.000 personer i Norge  mellom 15-74 år. Av disse utgjør 2.772.000 personer det vi kaller arbeidsstyrken. Resten faller utenfor på grunn av utdanning, uførhet, pensjon, hjemmearbeid og annet.

Av arbeidsstyrken er hele 2.651.000 personer sysselsatte. Det betyr at arbeidsledigheten tilsvarer  121.000 personer per januar 2015.

Av de sysselsatte, er 1.970.000 personer i heltidsarbeid, mens 335.000 personer jobber lang deltid og 338.000 i kort deltid.

 

Du kan lese mer om nøkkeltallene og se grafer hos Statistisk Sentralbyrå.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Arbeidsplasser er ofte knyttet opp mot gode resultater hos arbeidsgiver. Mange større selskaper og bedrifter gjennomgår kontinuerlige prosesser og omstillinger for å hele tiden være konkurransedyktige på markedet.

Tilbakemelding fra forbrukerer for hvordan deres produkter og tjenester anses er derfor et viktig element i denne sammenhengen. Derfor eksisterer Meningstorget. Vi kobler deg som forbruker opp mot mot mange ulike aktører i samfunnet og gir deg muligheten til å si din mening og til å ytre dine synspunkter.

Som medlem hos Meningstorget sender vi deg spørreundersøkelser på nett via din epost-adresse. Ved å svare på våre spørreundersøkelser er du med å forme fremtidens marked samtidig som vi belønner deg for innsatsen. Vi gir deg alstå muligheten til å tjene penger og gavekort i bytte mot dine meninger.

 

Det er helt gratis å være med. Registerer deg idag og tjen penger ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett.

 

 


« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.