« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Samsung, Apple eller Nokia?

Sannsynligheten er stor for at mobiltelefonen du bruker til daglig faktisk er av merke Apple eller Samsung. Dette er de to store gigantene på mobilmarkedet og selskapene kniver en desperat kamp om å være best, selg mest og tjene mest penger.

På verdensbasis er det Samsung som troner på toppen av lista og tallene fra andre kvartal i 2015 viser at Samsung eide 21,4% av markedet. Til gjengjeld endte Apple opp med 13,9%. Selv om tallene varierer noe fra kvartal til kvartal, er det likevel Samsung som generelt troner øverst, bare avbrutt av Apple i sesongen når nye modeller av iPhone slippes på markedet.

Når de aller første telefonene kom på markedet i Norge og matvarebutikkene solgte telefoner raskere enn varm formkneip, så var Nokia et av merkene som ble massedistribuert. Men over årene har markedet forandre seg og Nokia har tapt terreng.

Hvilket mobilmerke bruker du?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: SAMSUNG, APPLE ELLER NOKIA?

Meningstorget gjennomførte nylig en liten spørreundersøkelse på nett om hvilket mobilmerke våre respondenter foretrekker mellom Samsung, Apple og Nokia. Og ikke uventet viser resultatene omtrent hvordan markedet forholder seg.

Våre spørreundersøkelser på nett viser at Samsung og Apple kjemper side om side, mens Nokia må finne seg å være en tapende outsider. Under kan du se resultatet av vår spørreundersøkelse:

 

 

 

Det er altså Apple som får flest stemmer i våre spørreundersøkelser på nett, men Samsung følger tett bak. Nokia har alliert seg de siste årene med Microsoft, uten at det ser ut til å hjelpe på det norske markedet.

 

DETTE ER SELSKAPENE SOM SELGER MEST!

Mobilmarkedet er i stadig forandring og spesielt kinesiske merker som Huawei og Xiaomi vokser stadig med et stort indre marked i Kina, samtidig som selskapene inntar nye områder utenfor landets grenser. Xiaomi har nylig gått inn i Brasil, mens Afrika er på trappene.

Lenovo som også kjøpte opp Motorola i 2014 befinner seg fortsatt i topp 5 blant de mest solgte mobilmerkene og gjør det fremdeles godt i India og i fremvoksende markeder.

Andel av markedet: Kilde IDC, andre kvartal 2015:

 

  1. Samsung - 21,4%
  2. Apple - 13,9%
  3. Huawei - 8,7%
  4. Xiaomi - 5,6%
  5. Lenovo - 4,7%

 

De resterende 45,7% av markedet er okkupert av mindre selskaper innen telefoni. Det sier også noe om hvor mange selskaper som faktisk lager mobiltelefoner og blant disse finner vi Nokia, ZTE, Sony, LG, TCL Communications, Micromax, Allview samt mange andre.

Les også: Snart kommer Samsung Galaxy S7

 

BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT PÅ DIN MOBILTELEFON!

betalte spørreundersøkelser, Teknologien og mulighetene innen mobiltelefoni når stadig nye høyder. Det er ikke lenger bare en telefon vi har liggende i lomma, men enheten rommer også en rekke andre funksjoner som vi ofte er i behov av i hverdagen. Dessuten finnes det tusenvis av applikasjoner som kan lastes ned etter behov og interesse.

Smarttelefoner gjør også at spørreundersøkelser kan gjennomføres på helt nye måter. Internett gjør at man kan sende ut spørreundersøkelser på e-post og med mobile enheter knyttet opp mot nettet kan respondenter svare på spørreundersøkelser uansett hvor de er.

 

Les også: Spørreundersøkelser ved bruk av GPS og QR-koder.


Meningstorget er en portal som knytter selskaper og forbrukere sammen gjennom å sende ut spørreundersøkelser på nett. Det er gratis å melde seg opp hos Meningstorget og du bil belønnet for innsatsen ved å dele dine meninger og fullføre våre spørreundersøkelser. Du kan lese mer her på siden og det er enkelt å melde seg inn.

 

Lykke til!

 

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.