« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Solberg eller Støre?

Det er fortsatt en god stund til neste valg som finner sted neste høst, men tabloidavisene er allerede i gang med å trekke opp frontene. Erna Solberg avslutter sitt første mandat som statsminister mens Jonas Gahr Støre for første gang stiller som kandidat for Arbeiderpartiet. Det blir en duell som foreløpig synes å være svært jevn.

Det er VG som viser til sin helt nye spørreundersøkelse der et representativt utvalg av befolkningen er bedt om å vurdere hvem som passer best som Norges øverste sjef og dessuten hvem som takler de ulike politiske sakene på best mulig måte.

Og i følge deres spørreundersøkelser er det Erna Solberg som er det beste kortet for å bære ansvaret som statsminister. Hun får 52,8% av stemmene, mens Støre får 47,2%.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: VÅR NESTE STATSMINISTER

Det kan være vanskelig å vurdere hvem som egner seg best som statsminister fra neste høst, men om det hadde vært valg idag, hvem synes du burde ikle seg Norges rolle som øverste regjeringssjef?

Meningstorget spurte nylig sine respondenter i spørreundersøkelser på nett om hvem de kunne tenke seg som statsminister dersom vi skulle gå til valglokalet denne våren. De kunne velge mellom 5 kandidater og her er resultatet fra våre spørreundersøkelser:

 

SPØRREUNDERSØKELSER: HVEM VELGER DU SOM STATSMINISTER?

spørreundersøkelser, solberg, støre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er så godt som dødt løp mellom de store kandidatene, akkurat slik VGs spørreundersøkelser også konkluderer med. Vi ser endog at hos Meningstorget, så er det Støre som får flest prosent av stemmene i forhold til Solberg. Siv Jensen får faktisk 11% av stemmene og kan kalles en outsider. Men når det strammer seg inn mot høsten 2017, så skal det nok litt til for å danke ut Solberg og Støre.

Det vi samtidig skal merke oss i våre spørreundersøkelser er at 24% av respondentene krysset av for at de ikke visste hvem de kunne tenke seg som statsminister. Altså er 1 av 4 er svært usikre og vil se an situasjonen inn mot neste valg.

 

SPØRREUNDERSØKELSER: STYRKEFORHOLDET VARIERER MED OMRÅDE!

politkk, retning, meningstorgetSelv om Erna synes å være favoritt blant folket og slik kan forlenge sitt mandat med en ny periode som statsminister, så varierer likevel styrkeforholdet mellom henne og Støre i forhold til ulike saksområder innen politikken. Dette kommer fram i VGs spørreundersøkelser.

Mens Solberg innkasserer mest tillitt i håndteringen av flyktningkrisen, så peker folket på Støre som den aller beste til å forsvare Norges interesser utenriks, et område han har god erfaring fra under Stoltenberg-regjeringen. Folket mener Støre også vil være bedre egnet til å løse den økende ledigheten på arbeidsmarkedet og at han er best på helsepolitikk.

Du kan lese mer om VGs undersøkelser her.

Men som sagt, det er jevne prognoser. Noen vil forandre mening underveis. Og ikke minst kan stemmene fra dem som ikke har bestemt seg enda utgjøre tyngden på skåla som vipper resultatet i enten den ene eller den andre retningen.

 

TJEN PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser på nett på nettbrettMeningstorget er opptatt av hva du mener. Din stemme kan være med å påvirke fremtidens produkter og tjenester. For bedrifter og selskaper er dine tilbakemeldinger av stor verdi og vår jobb er å  koble deg og disse aktørene sammen gjennom spørreundersøkelser på nett.

Ved å være medlem hos Meningstorget får du tilsendt spørreundersøkelser på nett via din e-post. Ved å fullføre disse blir du belønnet for innsatsen. Dette kan være i form av poeng som du over tid kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavkort fra en rekke kjente merkevarer som iTunes, CDON.COM, Hennes & Mauritz og mange fler.

Det er gratis å være med og du kan fullføre spørreundersøkelser hvor det måtte passe deg og når det måtte passe deg. Les gjerne mer om Meningstorget her på våre nettsider. Flere tusen nordmenn er allerede medlemmer og svarer ukentlig på våre betalte spørreundersøkelser.

 

Så bli med i dag og tjen penger ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.