« Tilbake til blogg

SLIK SHOPPER DU DEG SUNN OG MAGER!

Det har skjedd en positiv utvikling i det norske kostholdet. Det slår Helsedirektoratet fast i en rapport som ble utgitt i november. For det siste tiåret viser tallene at vi spiser mer av grønnsaker og frukt, mens sukkerforbruket peker nedover på grafene.

Med årene har nordmenn uten tvil blitt mer bevisste på et sunnere kosthold og god informasjon hjelper oss til å ta smarte valg for matinntaket i familien. Et sunt kosthold betyr bedre helse og mer energi – og hvis du er en av dem som kjemper en tapper kamp mot kiloene så er uten tvil kostholdet sammen med fysisk aktivitet nøkkelen til suksess.

 

«Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.»

 

Les også: Kjøpe mat over nettet?


SUNN MAT PÅ BENKEN TAR KNEKKEN PÅ KALORIRIKE UTSKEIELSER!

sunn mat, spørreundersøkelser på nettIfølge vektklubb.no er sunne matvarer tilgjengelige på kjøkkenet utvilsomt en viktig faktor for å kjempe mot kaloribombene. Det er ikke rent sjelden vi finner oss selv svirrende på kjøkkenet, vi åpner kjøleskapet og godtehylla fordi vi rett og slett har lyst på noe å spise. Da er det genialt å ha frukt, bær og grønnsaker i en armlengdes avstand.

«...slik gjør du smarte valg og unngår kaloririke utskeielser»

Dessuten bør handleturen planlegges. Stikker du bare innom sjappa uten en handlingsplan, blir det mer tilfeldig hva du kjøper og hvis du samtidig haster deg gjennom butikken, ender du opp med helt andre matvaner enn du først tenkte deg.

Så for å sikre hjemmet sunne matvarer, gjelder det å lage en god liste og dessuten å holde seg til papiret. Butikkene oser som regel over av tilbud på matvarer vi selvfølgelig burde spise mindre av, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen.

 

SLIK SHOPPER DU DEG SUNN OG «MAGER»!

handletur, mat, tjen pengerSå dersom du har bestemt deg for å endre matstilen eller å introdusere en sunnere livsstil i familen, da burde du tenke godt igjennom følgende gode tips fra Vektklubb.no for en vellykket handletur:

  • Lag en handleliste og hold deg til planen. Det kan være lurt å planlegge ukens kommende middager iløpet av søndagen. Da har du noe håndfast å forholde deg til før en ny hektisk uke tar fatt.
  • Gjør storinnkjøp en gang i uken. Dette viser seg ofte å være et sjakktrekk både for hva man spiser og for lommeboka fordi man gjerne handler annerledes hvis man stikker innom butikken på daglig impulskjøp.
  • Unngå å handle mat på tom mage, da er det lettere å falle for fristelser. Og ikke bare det, når sulten rumler i vei mens du går mellom hylleradene, er det lett å hive litt ekstra mat i handlevogna også.
  • Ta deg tid til å sammenligne kaloriinnhold i matvarer.
  • Bruk nøkkelhullsmerket som veiviser innenfor samme matvaregruppe. Det er lurt å gå til innkjøp av produkter som nasjonalt er anbefalt for et sunt og variert kosthold.
  • Stå imot lokketilbud på usunn mat i store kvanta. Jo mer snacks du kjøper, jo mer vil du antagelig spise. Fire store melkesjokoladeplater utgjør svimlende 4400 kcal til sammen!
  • Når helgen kommer; øv på å kjøpe mindre mengder «kosemat» og godteri. Kan det være at snop og slikkeri kan byttes ut med andre godbiter som faktisk er sunne? Her er det mulig å tenke kreativt.

 

SI DIN MENING OM MAT OG ANDRE TEMAER I VÅRE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Det er altså mulig å gjør noen grep for å spise sunnere og med bedre oversikt over hva du spiser kan det hjelpe på kiloene også. Har du interesse for mat og liker å si din mening om ulike temaer som inngår i hverdagen, så ønsker vi deg velkommen til å bli en del av Meningstorget.

Meningstorget sender ut spørreundersøkelser der vi ber forbrukerne gi sin mening om produkter og tjenester de bruker i det daglige. Vi belønner deg også for tiden du bruker i form av poeng som du kan veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Bli med i Meningstorget idag og tjen penger ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!


 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.