« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Strengere fengselsstraffer?

betalte spørreundersøkelser på nett

Det er ettermiddag og en gyllen mulighet til å få med seg nyhetene på radio mens man kjører på vei hjemover. En og annen forbryter har endelig fått sin dom etter måneder med ventetid og på reise gjennom ulike instanser i rettssystemet. «Godt og vel» tenker der jeg ruller opp i gata der jeg bor, men får lyst til å rive meg i håret når nyhetsankeren meddeler at den skyldige har fått 1 års fengsel for voldtekt. Eller 3 år for drap eller...

Hvordan i all verden kan man slilppe unna så billig når man gjør så mye skade mot andre mennesker? Og straffen sones i et norskt fengsel som ligner mer på et hotelrom! Kanskje er jeg ikke den eneste som synes straffene er altfor milde.

 

spørreundersøkelser på nett fengselForleden satte jeg på første episode av serien Vikings på Netflix og flere episoder rant fort på. Og som navnet på serien tilsier mangler det ikke på tøffe og voldelige scener med økser, sverd og rå bruatalitet. Det var ingen kjære mor den gang. Ventetid fantes ikke. Ble du tatt for noe, fikk du dommen på dagen, og det var neppe fengsel som var på moten. For drap, voldtekt og andre urettsligheter, ble hodet ditt servert på gullfat.

Ja, kanskje har vi noe å lære? Jeg tenker neppe at dødsstraff burde innføres, men at straffen burde svi når man utsetter andre for vold og råskap, det skulle vel bare mangle? Straffeutmålingene i vårt kjære demokratisk samfunn, uansett forseelse, kunne helt sikkert fortjent en bedre debatt.

 

SPØRREUNDERSØKELSER OM FENGSELSSTRAFF

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett der vi på generelt grunnlag ønsket å kartlegge hva folk flest mener om lengden på fengselsstraff i Norge. Dette er selvfølgelig et komplekst tema, med ulike innfallsvinkler og kanskje utfordrende å forstå hele bildet.

Samtidig er det ikke vanskelig å sette lovbrudd og straff opp mot hverandre. Her kan nok de fleste av oss greie å tegne seg et bilde av samfunnet og samtidig trekke noen logiske slutninger. Her er hva våre respondenter svarte i våre spørreundersøkelser på nett:

 

SPØRREUNDERSØKELSER

 

Burde det innføres strengere fengselsstraffer?

  • Ja 77%
  • Nei 11%
  • Usikker 12%

 

Hele 2226 personer ga sin mening i vår spørreundersøkelse på nett. Selv om ikke utvalget kvalifiserer til å generes til hele befolkningen, viser resultatet likevel en klar tendens med tanke på hva nordmenn synes om landets fengselsstraffer.

 

SI DIN MENING OG DELTA I SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser på nettbrettHva mener du om denne saken? Er straffeutmålingene for små i Norge? Er vi rett og slett et mykt folkeslag som er forsiktige med la folk betale for sin urett? Meningene er sikkert mange. Kanskje er fengselsstraffene greie som de er, men at man i tillegg kunne straffes gjennom andre metoder parallelt eller i ettertid når man slipper ut.

Hos Meningstorget ber vi våre panelister svare på spørsmål om hva som angår dem i hverdagen og om samfunnet de er en del av. Gjennom våre spørreundersøkelser på nett ber vi våre panelister gi tilbakemeldinger på produkter og tjenester de bruker i det daglige. Det er helt gratis å være med. Og du kan registrere deg idag.

Som takk for innsatsen og tiden du bruker på å gi dine meninger, gir vi deg belønninger i form av penger via PayPal, gavekort fra en rekke kjente merkevarer og lodder til vår kvartale premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.