« Tilbake til blogg

Gode tips for økonomien. Slik kan du spare og tjene penger!

si din mening og tjen penger

God økonomisk frihet er noe vi alle kunne tenke oss og med sikkerhet drømmer om. Kanskje kan ikke penger sidestilles med lykke i livet. Likevel kan god økonomi gi deg et spillerom som kommer godt med. For månedlige budsjetter og daglige besøk i nettbanken kan bli vel slitsomt i lengden. Men det må nok de fleste av oss leve med. Og dessuten er god økonomisk oversikt nødvendig enten man er rik eller ikke.

Det finnes mange tips for hvordan vi kan få en bedre økonomi i hverdagen. Både banker, finansaviser, bloggere og venner på sosiale medier kan gi oss mangt et råd om dette. Finansnerden.no er en av disse aktørene og gir deg enkelte tips for hvordan du kan få en bedre personlig økonomi og tjene penger.

 

Sett av penger til deg selv først

spørreundersøkelser tjene pengerDette handler rett og slett om å spare penger hver gang lønninga tikker inn på konto. Dersom man greier å legge av penger hver måned, vil det etterhvert bli en betydelig sum som man kan investere i noe man ønsker å kjøpe eller å ha som buffer mot uforutsette utgifter.

Det kan være lurt å legge dette inn som et fast trekk i måneden. På den måten skjer alt automatisk og fungerer mer effektivt enn at du selv logger deg inn for å overføre penger. Da blir det ofte at man enten glemmer det eller lar være å gjøre det. Har man et budsjett, kan man skape seg den oversikten som er nødvendig og slik sette av penger

 

Ha fokus på mulige inntektskilder

Det vil ofte være «å kutte i utgifter» som vi bruker som verktøy for å bedre økonomien. Tar man en titt på hvordan pengene flyr fra uke til uke, vil man helt sikkert finne penger å spare og kanskje noen utgiftsposter som kan slettes med et pennestrøk.

Men å skulle kutte hele tiden kan fort bli et ork og til slutt treffer man en smertegrense. Kanskje det heller er smartere å se på muligheten for å tjene noen ekstra kroner, for det kan være lettere tjene noen tusenlapper ekstra enn å kutte i tusenlappene.

Kombinerer man begge kan resultatet bli positivt. Hva er du flink på? Kan du ha en liten ekstrajobb ved siden av? Hva med å ta kurs og slik få en bedre CV? Med litt kreativitet er du godt i gang.

 

Start din egen virksomhet

betalte spørreundersøkelserDet er ikke umulig å drive en egen virksomhet ved siden av jobb. Kanskje skriver du godt og kan blogge, kanskje interesserer du deg for en type produkter som du kan selge over nettet, eller du kan være impørtør og kontaktperson for et firma innen en bransje. Kanskje er du flink på web-design eller til å lært bort språk til andre. Du forstår poenget.

Entreprenørskap kan være en god vei til mer fleksibil økonomi og kanskje på sikt kan man bli sin egen herre. Slik vil du bruke energi på å gjøre deg selv rik istedenfor å gjøre andre rike. Det betyr selvølgelig ikke at en vanlig jobb ikke duger. Den kan også  gi deg en god og trygg inntekt – og dessuten fleksibilitet.

Likevel kan det være verdt å prøve noe selv også. Det er ikke vanskelig å registerer en egen virksomhet. Har du egenkapital er AS det beste, og hvis ikke kan du registrere et NUF eller være selvstendig næringsdrivende.

 

Lev på mindre enn pengere som kommer inn

Det er vel gjerne slik at vi tillegger oss en levestil i forhold til hvor mye penger vi har å rutte med i hverdagen. Jo mer penger vi tjener, desto mer penger har vi en tendens til å bruke. Det er nok flere av oss som kjenner oss igjen i dette. Men, istedenfor burde vi spare mer slik at vi har mer å rutte med når vi virkelig trenger det.

Klarer man å holde kostnadene nede over tid, selv når lønningene går opp, sparer man seg opp et fint beløp som nettopp gjør at du kan gjøre hva du vil når du vil. Eller hvertfall omtrent. Tanken er å leve godt men viselig, og at dette vil gi deg bedre råd på generell basis.

 

Styr unna gjeld og kreditter

tjene penger på spørreundersøkelserVi låner penger som aldri før og forbrukslånene har blitt veldig populære. Dessuten er de lette å få tak i. Dette har gjort at nordmenn ikke bare har gode lommebøker, men også et fjell av gjeld hengende over seg. Det beste for økonomien er å unngå gjeld så langt det lar seg gjøre.

Fristelsen kan være reell og når pengene lett kommer på konto så ser man både biler, telefoner og reiser komme på løpende bånd uten at man tenker over de langsiktige økonomiske konsekvensene. Den beste måten å spare på er kanskje nettopp å betale ned på lån.

 

Du kan lese mer om disse tipsene på Finansnerden.no hvor du også finner mange andre tips for hvordan du kan tjene penger, spare penger og få en bedre økonomisk hverdag. Det krever litt innsats og planlegging. Det er ikke sikkert du blir rik over natta, men at det kan gi deg bedre råd, er ganske sannsynlig.

 

TJEN PENGER MED MENINGSTORGET

Det finnes mange måter å skaffe seg litt ekstra penger på. Meningstorgert er en av disse. Vi belønner deg for innsatsen når du svarer på våre spørreundersøkelser på nett. Det er gratis å være med og du kan melde deg opp her på siden. Du kan også lese mer om Meningstorget her på våre nettsider.

For hver fullførte undersøkelse gir vi deg poeng og disse kan du over tid veksle inn i penger via PayPal. Du kan også veksle inn poengene i gavekort fra en rekke kjente og populære merkevarer. Dessuten gir vi deg lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

Du får tilsendt spørreundersøkelser på din personlige e-post. Du velger selv hvor ofte, hvor og når du svarer på disse. Desto flere du fullfører, desto flere belønninger vil komme din vei. Tjen penger med Meningstorget. Si din mening idag!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.