« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Behovsprøvd barnetrygd?

Spørreundersøkelser om oppdragelse? Hva er greit...?

Selv om ikke summen er all verden så kommer barnetrygden godt med. En ekstra bonus inn på konto og ingen tvil om at pengene finner sin plass. Det ser man fort når utgiftene til barna legges sammen på papiret . Denne ordningen har vært uberørt over mange år; satsene er de samme og summen er lik for alle. Det kan det snart bli en slutt på.

Spørreundersøkelser utført av Infact for VG viser nemlig at norske kvinner ser ulikt på den fremtidige barnetrygden. 42% ønsker å beholde den slik den er, mens 42% ønsker å behovsprøve den.

For er det rettferdig at alle skal få like mye uansett inntekt? Vi må innrømme at selv om vi bor i et land der forskjellene mellom fattig og rik ikke er så gapende som i andre samfunn, så er det faktisk slik at enkelte sliter voldsomt økonomisk og kanskje heller ikke har jobb, mens andre hover inn med penger og har mer enn smør til maten.

Les også: Koster barneaktiviteter for mye?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: FLERE VIL HA BEHOVSPRØVD BARNETRYGD!

barnetrygd, spørreundersøkelserTidene har forandret seg og nordmenns økonomi har bedret seg drastisk. Selv om flere nå kjenner på livets motgang også på denne fronten, så har nok for mange barnetrygden ikke nødvendigvis vært en støtte på død og liv, mens den for andre er utenkelig å miste.

Det er fremdeles en stor part som ønsker den nåværende ordningen. 46% ønsker dette ifølge spørreundersøkelsen som VG har gjennomført. Likevel vokser andelen som ønsker en behovsprøvd barnetrygd i forhold til inntekt.

 

«Vi vil ta fra de rike og gi til de fattige. Folk med store inntekter i Holmenkollåsen trenger ikke barnetrygden».


Det mener Venstre-talsmann Abid Raja. Partiet ønsker å differensiere barnetrygden og mener dagens ordning har spilt sin rolle. Ideen med denne støtten er at alle skal gis en viss økonomisk sikkerhet, men at støtten for enkelte grupper betyr svært lite.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: DE UNGE VIL BEHOLDE ORDNINGEN!

Man skulle tro at de som stod i bresjen for forandring, faktisk ville være de unge. Dette er derimot den gruppa der flest vil beholde ordningen (47%). Samtidig er det hele 49% i gruppa 45-65 år som vil behovsprøve den.

Kanskje er ikke dette så rart siden mange i den yngre gruppa fremdeles ikke har stiftet familie og kanskje er nye i jobbsammenheng. Da er det lett å stemme for ett gode som skal komme en til gode om ikke nå, men om kort tid. De litt eldre og som har erfaring fra livet, kan se seg tilbake og peke på realitetenes tilstand.

Tallene er endog også hentet fra Venstre, som er et mindre parti og vi skal være forsiktige med å trekke bastante konklusjoner. I samme spørreundersøkelser for de andre partiene, viser foreløpig tall at de fleste liker dagens ordning i Arbeiderpartiet SV, Senterpartiet og Rødt, mens hos Krf og De Grønne så er det flertall for forandring. Fremskrittspartiet er delt på midten.

 

BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser, meningstorgetHva mener du? Bør vi reformere barnetrygden? Hos Meningstorget er vi opptatt av hva som skjer i samfunnet. Derfor sender vi ut spørreundersøkelser på nett, derfor er vi aktive på Facebook, lanserer mini-polls og skriver blogger om det aller nyeste av resultater innen spørreundersøkelser.

Og du er eksperten vi trenger. Dine meninger fortjener å bli hørt og du kan være med å forandre produkter og tjenester du bruker i det daglige. Hos Meningstorget har du muligheten til å fullføre spørreundersøkelser der du får ytre dine meninger samtidig som du blir belønnet for innsatsen.

Så mye er dine tilbakemeldinger verdt. Hos Meningstorget tjener du poeng som du kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Registrer deg idag og delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

Les også: Tjen gavekort ved å fullføre spørreundersøkelser!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.