« Tilbake til blogg

Storbrittania ut av EU! Spørreundersøkelser på nett.

«Brexit» er et faktum. Britene har gjort opp sin mening og ønsker å forlate EU etter en lang valgdag og en spennende valgnatt. Prognosene viser at 52% av de britiske velgerne har stemt JA til å trekke seg ut fra unionen de har vært med om i 43 år.

Sjokket er et faktum. Selv om enkelte valgkretser gjenstår, synes valgresultatet å være klart. Nigel Farage, som har kjempet intenst og vært nøkkelmannen i kampanjen for å trekke seg ut, jubler hemningsløst og skriver på Twitter:

 

"We've got our country back. Thanks to all of you. #IndependenceDay"


På den andre siden, må statsminister David Cameron ta nederlaget med et sukk. Han satset sin politiske karriere og manet til kamp for at Storbrittania fortsatt skulle å være med i unionen. Hva som skjer nå, er ikke lett å si. David Cameron har nettopp talt til folket og trekker seg som statsminister. Europa skjelver. Putin gnir seg i hendene. Vi går interessante tider i møte.

 

SPØRREUNDERSØKELSER: BØR STORBRITTANIA GÅ UT AV EU?

brexit, spørreundersøkelser, euInteressen for valget i Storbrittania har vært stor, fordi utfallet kan få konsekvenser over tid både for det politiske miljøet og finansmarkedet i Europa. Brexit vil også kunne ha en innvirkning på norske interesser over tid, men ekspertene tror ikke Norge vil bli hardt rammet.

EØS-avtalen trekkes frem som et fallende prosjekt. Med Storbrittania ved forhandlingsbordet kan plutselig vilkårene bli noen helt andre. Muligens et pluss for Norge. Det pekes også på at den norske krona vil få kjørt seg mot euro og dollar på grunn av fallende oljepriser. Utover det er prognosene usikre. Det gjenstår å se om jordskjelvet fortsetter i andre EU-land.

I forkant av valget spurte vi våre respondenter hos Meningstorget i spørreundersøkelser på nett om hva de synes de britiske velgerne burde bestemme seg for i forhold til EU. Her er resultatet:

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: BREXIT

 

brexit, spørreundersøkelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kan være vanskelig å forholde seg til britisk politikk og de fleste av oss har heller ingen anelse for hvordan hverdagslivet er for britene og hvordan de føler EU på kroppen. I våre spørreundersøkelser på nett ser vi derfor at 28% har krysset av for at de usikre i forhold til brexit.

Likevel har hele 37% av det norske folk stemt "JA" for å at Storbrittania burde fortsette i EU. 21% mener britene bør forlate unionen, mens 15% er overhodet ikke er interessert i den britiske EU-prosessen.

 

BLI MED I VÅRE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Meningstorget er interessert i hva som skjer i samfunnet. Derfor tar vi temperaturen på hva det norske folk mener gjennom spørreundersøkelser på nett. Enten det handler om politikk, øknonomi, hverdagsliv eller produkter og tjenester du bruker i det daglige – dine meninger har en verdi og du er eksperten som samfunnets aktører er i behov av.

Meningstorget fungerer som en plattform mellom deg som forbruker og organisasjoner, bedrifter og selskaper i samfunnet. På deres vegne sender vi ut spørreundersøkelser og ved å svare på disse kan du være med å påvirke din hverdag. Dessuten blir du betalt for innsatsen.

For hver undersøkelse du fullfører, tjener du poeng. Disse kan du over tid veksle inn i penger via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du kan lese mer om våre belønninger her på våre nettsider. Det er gratis å være hos Meningstorget.

Bli med idag. Registrer deg og tjen belønninger i våre betalte spørreundersøkelser på nett.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.