« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Hva spiser vi på 17.mai?

Aldri 17.mai uten mat og godteri. På Nasjonaldagen unner vi oss litt ekstra og kjemper om plassene på byens utesteder og hjørnecafeer. Selv med dobbel pris på softis og endelange køer, står vi mer enn gjerne i kø for å sikre oss en av disse! Pølser til ungene, bløtkake i barnehagen og en god middag på et utested litt senere på kvelden.

God mat skal det være og pengene sitter løst når ungeflokken maser om diverse sorter av godteri og snacks. Ved siden av å være den store pølsedagen, er 17.mai uten tvil også den store is-dagen for svært mange.

I fjorårets spørreundersøkelse hos Meningstorget, spurte vi våre respondenter om hvor mange is de planla å spise på Nasjonaldagen. 74% av våre respondenter ga til kjenne at de kom til å spise en, to eller tre iskrem på 17.mai. Tross alt, et tårn av softis gjør deg ganske så god og mett. Samtidig svarte 16% at de ville spise 4-6 is og 10% at de ville spise hele 7-10 av den kalde nytelsen.

Les også: Iskrem og pølsefest på 17.mai!

 

SPØRREUNDERSØKELSER: HVA SPISER DU PÅ 17.MAI?

Hva vi spiser på 17.mai varierere nok mye med alder, tradisjon, nasjonalitet og hvor vi bor i landet, men mye går igjen. Hva spiser så du iløpet av en vanlig 17.mai feiring? Vi spurte våre respondenter om deres matvaner på den store dagen og ba dem krysse av for de produktene som inngår i deres feiring.

Er winerpølse din slager, eller foretrekker du heller noen vellagde grillspyd? Hva med egg og røkt laks, spekskinke og rømmegrøt? Eller kanskje iskake, friske jordbær og nylagde vafler? Her er resultater fra våre spørreundersøkelser på nett:

 

tjene penger, nasjonaldag, mat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JORDBÆR OG WIENERPØLSER MEST POPULÆRT PÅ 17.MAI!

Det er altså jordbær som er det mest populære på Nasjonaldagen. Våre spørreundersøkelser viser også at jordbær kommer først ut hvis vi ser på de yngre generasjonene alene (15-34 år). Wienerpølsa derimot kommer på en god andreplass. Men idet vi kommer til aldergruppa 35-44, blir jordbær likevel slått av wienerpølsa og for aldersgruppa 45+ får jordbær også god konkurranse av både bløkake, spekeskinke og egg med røykelaks.

Både popcorn og sukkerspinn er mest populært blant de som er under 18 år, mens iskaka scorer jevnt over godt for alle generasjoner. Det gjør også bløtkaka. Og så må vi ikke glemme gode norske vaffler som også får god oppslutning og kanskje litt overraskende: andelen er høyest for dem under 18 år (40,3%).

 

Topp 5  18-24 år

Jordbær 59,1%
Wienerpølse 43,7%
Bløtkake 35,9%
Iskake 35,1%
Vaffler 33,2%

 

Topp 5  55-64 år

Bløtkake 38,2%
Egg og røykelaks 32,8%
Wienerpøle 32,4%
Jordbær 30,9%
Spekeskinke 25,5%

 

TJENE PENGER PÅ BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER!

tjene penger, spørreundersøkelserMeningstorget har et stort panel i Norge med nordmenn som ukentlig svarer på spørreundersøkelser på nett. Vi sender ut undersøkelser på vegne av organisasjoner, bedrifter og selskaper som trenger tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester. Og DU er eksperten vi trenger.

Din mening er viktig. Derfor blir du belønnet for å gi dine synspunkter når du svarer på spørreundersøkelser hos Meningstorget. Det er gratis å være med og du velger selv hvor ofte, når og hvor du svarer på våre undersøkelser.

Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider.  Bli men i Meningstorget i dag, tjene penger og la din mening bli hørt!

 

Lykke til med Nasjonaldagen og unn deg noe godt å spise!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.