« Tilbake til blogg

Kongehuset koster oss 450 milloner kroner i året!

Lenge leve kongen. Man skal ære de som æres bør. Monarkiet står sterkt i Norge og kongehuset er symbolet på norsk nasjonalfølelse. Men i en vanlig hektisk hverdag, hva betyr egentlig kongedømmet for deg og meg?

For de uttaler seg sjelden og tar lite del i pågående debatter om landets fremtid. De dukker endog opp en gang i året idet de vinker til forbipasserende fra slottsbalkongen, noe de fleste av oss likevel bare ser på TV. Ellers er det mest Se & Hør som holder oss oppdaterte. Er du heldig kommer kongefamilien på besøk til stedet der du bor, men da må du kjempe om plassen.

Jo da, kongefamilien representerer Norge og samfunnet vi bor i på en flott måte. De møter statsledere verden over og deltar på arrangementer i vårt langstrakte land. Det er stas med konge og dronning.

 

UNDERSØKELSER VISER AT KONGEHUSET KOSTER SVIMLENDE SUMMER!

kongeslott, tjene pengerLikevel får kongehusets bruk av penger gjengjelde i nyhetsbilde. Det er Dagbladet som avslører at penger bevilget til Det kongelige hoff også blir brukt til å drifte kongefamiliens sju private eiendommer. Det kan dreie seg om millioner. Greit nok. Andre får ta diskusjonen.

Men visste du at utgiftene til kongehuset for 2016 strekker seg over svimlende 450 millioner kroner for å dekke utgifter til personal, drift av bygninger, kongeskip, samt lønninger og apanasje til kongefamilien selv? Burde vi ikke da forvente mer av kongefamilien?

Brukte ikke Kongen å være den fremste personen i landet, som gikk i fronten, kjempet kampene, samlet stridsånden og forsvarte landet? Burde ikke Kongen være den som setter foten ned, som holder Stortinget i ørene når politikken slår feil ut og vært mer aktiv i utformingen av landet?

Hva er din mening om det norske monarkiet?

Kongemakten har selvfølgelig forandret seg over tid. Idag er monarkiet mest et symbol på fred og frihet og en pågående tradisjon holdt ved like over mange hundre år. Personlig skulle jeg sett et hoff mye mer synlig i det norske samfunnet.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: MONARKIETS FRAMTID!

Meningstorget spurte sine respondenter om hva de synes om fremtiden for monarkiet. Ikke uventet ligger monarkiet nært til hjerte in den norske folkesjela. Bare ideen om å innføre presidentstyre får nok mange av oss til å rynke på nesa. Det passer liksom ikke inn.

Her er resultatet fra våre spørreundesøkelser:

 

Synes du Norge bør beholde monarkiet i årene fremover?

  • JA  70,8%
  • NEI  11,1%
  • USIKKER  12,1%
  • INGEN FORMENING  6,1%

 

Totale stemmer: 2805

 

TJENE PENGER PÅ BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER

tjene penger, spørreundersøkelserDersom du har meninger om mangt og mye og er opptatt av hva som skjer i hverdagen, da bør du bli en del av Meningstorget. Vi jobber på vegne av organisasjoner og selskaper som trenger tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester.

Dine synspunkter har en verdi som samfunnets aktører er i behov av. Vi sender deg spørreundersøkelser på nett og du blir belønnet for innsatsen når du fullfører våre undersøkelser. Du tjener poeng som du kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Det er gratis å være med i Meningstorget. Du velger selv hvor ofte og når du svarer på undersøkelser. Desto flere du fullfører, desto raskere kommer belønninger din vei. Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider.

Bli med idag, tjene penger og si dine meninger i våre spørreundersøkelser på nett!

               

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.