« Tilbake til blogg

Hva betyr 17.mai for din nasjonalfølelse?

Vi vaier med det norske flagget, vi går i tog og setter på oss finstasen. Det er noe helt spesielt med 17-mai-dagen. Alle fargene, livet i gata, korpsmusikk og alle de glade menneskene som trekker ut for å feire vårt dyre fedreland. Hvor stor betydning har egentlig denne dagen for vår egen nasjonalfølelse?

For noen er antagelig 17.mai kronen på verket i kongeriket Norge. Det er dagen vi står sammen skulder til skulder og vi heiser flagget til topps i rødt, hvitt og blått. For andre er Nasjonaldagen en markering av demokratiet og en tro på verdiene der fred og harmoni står i sentrum.

For andre kan Nasjonaldagen fort være en tradisjon uten at nasjonalfølelsen streifer tankene. Dagen går i ett fra morgen til kveld og plutselig er det dagen derpå. Noen jobber på 17.mai, andre sover til langt på dag, andre reiser til syden, mens andre drar bort til ro og stillhet der intet fare lurer. Vi feirer på ulike måter...

 

SPØRREUNDERSØKELSER: NASJONALFØLELSE!  

Norges befolkning er stadig i forandring og vi er mer flerkulturelle enn aldri før. Inntoget av andre nasjonaliteter i samfunnet gjør også at 17.mai blir en enda mer fargerik og alternativ opplevelse. For oss som har vokst opp i Norge, er Nasjonaldagen veldig spesiell, for andre utenfra er muligheten stor for at følelsen for denne dagen er annerledes.

Vi spurte nylig i spørreundersøkelser på nett om hvilken betydning Nasjonaldagen har for vår følelse av å være norsk. Og her er resultatet:

 

tjene penger, nasjonaldag, spørreundersøkelser 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke uventet er Nasjonaldagen svært viktig for mange av oss. Over 60% av synes 17.mai enten har svært stor betydning eller ganske stor betydning for vår nasjonalfølelse. Denne dagen er altså et høydepunkt for mange av oss. 24,3% sier dagen har noe betydning for det å være norsk.

11,8% av respondentene i våre spørreundersøkelser ilegger Nasjonaldagen lite eller svært lite betydning, mens 1,9% svarer at de rett og slett ikke feirer 17.mai.Totalt sett var det 2805 personer som ga sin mening om Nasjonaldagen.

 

TJEN PENGER PÅ BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER!

Hos Meningstorget kan du tjene penger ved å fullføre spørreundersøkelser. Alt du trenger å gjøre er å melde deg inn, svare på enkelte profilundersøkelser og så er du igang. Det er helt gratis å være med, du mottar spørreundersøkelser på nett via e-post og du velger selv hvor ofte og hvor du fullfører våre spørreundersøkelser.

Som takk for innsatsen tjener du poeng som du kan veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du kan altså tjene penger ved å gi dine meninger. Dessuten tjener du lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele35.000 kroner.

Bli med i dag. Tjen penger i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.