« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Høye priser på drivstoff?

Ingenting er som full bensinkrig og kundene i Oslo-området og i Rogaland kunne smile bredt ved påsketider da literen ble solgt for så lite som 9 kroner. Det er da mange kunne tenke seg at bilene hadde en ekstra tank på lur, for når prisen rangler under tieren, da er det jo bare gøy å legge på vei.

Dessverre skjer dette som oftest bare ved høytider og ved helligdager da utfarten og innfarten øker på norske veier og bensinstasjonkjedene ser sin mulighet til å kapre kunder som ikke bare trenger drivstoff, men som også skal fylle magene med ekstra næring.

Når èn aktør setter ned prisen, starter gjerne en dominoeffekt og slik faller prisene mens aktørene kjemper seg imellom. Hverdagen er derimot en helt annen og prisene holder seg stivt rundt 14,39 kroner literen som er gjennomsnittet for landet så langt i år.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM BENSINPRISER!

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett om våre respondenters forhold til norske bensinpriser. Er de for høye, helt passelige eller synes vi faktisk prisen for drivstoff er lav i forhold til norske lommebøker?

Tall som den norske regjeringen la fram i 2011 viste at prisen på drivstoff i Norge er blant de høyeste i Europa målt i kroner per liter, men hvis vi sammenligner dette med hvor mange liter drivstoff en arbeider kan kjøpe i gjennomsnitt for den lønnen man får for en times arbeid, så viser det seg at prisene på drivstoff i Norge faktisk er svært lave.

Men hva tenker nordmenn selv om dette?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: DRIVSTOFF

spørreundersøkelser, bensinpriser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNDERSØKELSER: NORSKE PRISER OG FORBRUK AV DRIVSTOFF!

  • Den gjennomsnittlige prisen for drivstoff mellom 11.januar og 18. april i 2016 ligger på 14,39 kroner. Den minimale verdien lå på 13,96 kroner og ble registrert den 22.februar, mens høyeste verdi lå på 14,86 kroner og fant sted 18.april. Samtidig var den gjennomsnittlige prisen i verden  for denne perioden 9,12 kroner for literen.

  • I Norge omsetter vi ca. 4 milliarder liter med drivstoff i året, respektivt 2,9 milliarder liter med diesel og 1,2 milliarder liter med bensin. Tallene er utregnet for 2014. Sett i forhold til dagens priser for drivstoff, tilsier dette at kostnader for næringsliv og husholdninger i henhold til drivstoff tilsammen utgjør 70 milliarder kroner i året.

  • Spørreundersøkelser om norske familiers bruk av penger til drivstoff i 2012, viste at rundt 13.000 kroner gikk til dette formålet på årlig basis.

 

VINN PREMIER VED Å SVARE PÅ SPØRREUNDERSØKELSER!

spørreundersøkelser på nettHvert kvartal trekker Meningstorget ut en heldig vinner som stikker av med 35.000 kroner. Alt du trenger å gjøre for å være med i våre trekninger, er å svare på våre spørreundersøkelser på nett. For hver spørreundersøkelse du fullfører, tjener du et lodd til vår trekning. Desto fler spørreundersøkelser du deltar i, desto flere lodder og vinnersjanser har du i trekningen.

Det er gratis å være med hos Meningstorget. Du velger også selv hvor ofte, når og hvor du fullfører våre spørreundersøkelser og du kan logge deg på enten du er på laptop, nettbrett eller telefon. Dine meninger er viktige og aktører i samfunnet er i behov av gode tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester.

Ikke bare tjener du lodder, du mottar også poeng for hver fullendt spørreundersøkele. Disse poengene kan du over tid veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Les mer her på våre sider og registrer deg idag!

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.