« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Dette er landene med færrest ulykker!

Ikke rent sjelden leser vi nyheter på nettet eller i morgenavisa til frokost om ulykker i trafikken som ryster oss. Mens bilen tar oss til våre daglige gjøremål, durer P4s radiosending «midt i trafikken» i bakgrunnen og gir siste nytt fra veiene. Noen ganger skulle man tro norske veier var livsfarlige å kjøre på.

Og kanskje trengs det er en god oppdatering av norske veier i kriker og kroker rundt i landet. Tallene for fjoråret viser at 125 mennesker mistet livet i trafikkulykker, mot 152 for året 2014. Dette er fatalt, men Norge befinner seg likevel i det gode selskap, når ulykker ses i sammenheng med folketallet.

Undersøkelser fra EU viser at sikkerhet på veiene fortsatt trenger å være et mobiliseringsområde, men tallet på antallet dødsulykker har gått drastisk ned siden 2010.

 

UNDERSØKELSER FRA EU VISER AT PILA PEKER I RIKTIG RETNING!

undersøkelser, meningstorget, bilIfølge helt ferske rapporter fra EU, mistet hele 25.700 mennesker livet på europeiske veier i 2014. Dette er endog en nedgang i forhold til 2010 med hele 5700 færre dødsfall i trafikken. Det vil si en nedgang på hele 18%, og en nedgang på 1% i forhold til 2013.

 

"Sikkerhet på veien handler om mennesker. Hver dag bruker millioner av EU-borgere veiene; gående, syklende eller kjørende med bil. Enhver ulykke og dødsfall er en tragedie. Tross gode resultater kan vi ikke sette oss tilbake. Arbeidet fremover er utfordrende."

- Violeta Bulc, kommisjonær for transport EU -

 

  Dersom trenden fortsetter i årene som kommer, vil antallet dødsfall på veiene i EU ligge på rundt 16.000 tilfeller i 2020. Det vil i tilfelle være en halvering over et tiår. For Norges del var antallet trafikkulykker for 2015 det laveste siden 1950.

 

UNDERSØKELSER: DETTE ER LANDENE SOM KOMMER BEST UT!

EU måler antallet trafikkdrepte per million innbyggere i de respektive landene. Best ut i 2014 var:

  • Malta 26
  • Nederland 28
  • Storbritania 29
  • Sverige 29
  • Danmark 33

 

Mens landene som kommer dårligst ut var som følger:

  • Polen 84
  • Litauen 90
  • Bulgaria 90
  • Romania 91
  • Latvia 105

 

UNDERSØKELSER: DERFOR GÅR TALLET PÅ ANTALL DREPTE NED I NORGE!

bilbelte, sikkerhet, meningstorgetNår antallet ulykker går ned i Norge, kan det være mange grunner til dette. For det første er det ingen tvil om at bilene holder bedre stand og har mer oppgraderte sikkerhetssystemer enn tidligere. Til gjengjeld gjør all teknologien med telefoner, nettbrett og gps-er at mange er fristet til å holde med andre ting i bilen samtidig som de kjører.

Veidirektør Terje Moe Gustavsen mener bedre og tryggere veier har gitt gode effekter. Utbygging av fire-felts motorveier og innføring av midtdelere og rumlefelt har hjulpet tallene på antall ulykker godt nedover. Han mener også flinkere og mer vettuge sjåfører skal ha æren for at tallene er lavere.

Skremmende nok kunne nok enda flere liv vært spart dersom bilbelte ble brukt. Nær 40% av dem som mistet livet på norske veier i 2014, brukte ikke bilbelte. Dessuten er tallet på antall fotgjengere og syklister som mister livet på samme nivå som tidligere.


SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

cafe, mobil, meningstorgetMeningstorget er opptatt av hva som skjer i samfunnet og lidenskapelig opptatt av hva du mener. Derfor sender vi ut spørreundersøkelser på vegne av aktører i samunnet som er i behov av gode tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester.

Det er helt gratis å være med og du blir belønnet for innsatsen. For hver spørreundersøkelse du fullfører, tjener du poeng som du over tid kan veksle inn i kontanter fra PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du tjener også lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider. Det er enkelt å registrere seg og du velger selv hvor ofte og når du ønsker å fullføre spørreundersøkelser på nett. Så hvofor ikke?

 

Bli med og tjen penger i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.