« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Disse bilene bruker minst drivstoff!

Å følge med på forbruket av drivstoff er antagelig noe mange av oss gjør titt og ofte når vi er ute og kjører med bilen. Mens man før måtte fram med regnemaskinen hver gang man fylte drivstoff, er de fleste biler i dag montert med en funksjon som oppgir det aktuelle forbruket.

Idet vi setter foten innenfor en bilforhandler, er det nok en del av oss som holder et lite øye med hva bilene forbruker av drivstoff. Likevel bør vi tenke oss om et par ganger. Undersøkelser viser at det ofte er et gap mellom det oppgitte forbruket og det forbruket man faktisk oppnår når man bruker bilen.

Bilenes antatte forbruk er gjerne et resultat av tester foretatt i laboratorium. Fra 2017 vil informasjonen om forbruk være basert på andre metoder. Allerede nå kartlegges forbruket gjennom faktiske tester på veiene. Det finnes per i dag flere ulike databaser hvor forbrukerne selv rapporterer om forbruk. På den måten henter man inn mengder av informasjon og dette gir grunnlag for bedre statistikker.

 

«Bilers forbruk henger sammen med utslipp av CO2. Derfor er det viktig å kartlegge det faktiske forbruket!»

 

UNDERSØKELSER: DISSE BILENE BRUKER MINST DRIVSTOFF.

bensinforbruk, undesøkelser, bilIkke unatulig vil det være de minste bilene som forbruker minst drivstoff. De aller fleste produsentene har småbiler i sitt sortiment. Ved siden av lavt forbruk, er de gjerne rimeligere å kjøpe og dessuten lette å manuvrere i et aktivt by- og kjørebilde.

Bensinbiler er gjerne billigere å kjøpe enn dieselbiler. Men undersøkelser viser at dieselbiler på sin side er billigere i drift sett i lys av drivstoff. Ifølge Spritmonitor.de er Toyota Yaris Hybrid den gjerrigste bensinbilen men havner ned på en niendeplass i konkurranse med dieselbiler.

 

 

UNDERSØKELSER: AUDI A2 3L ALLER GJERRIGST!

Spritmonitor.de operer med en database som i skrivende stund samler inn informasjon fra hele 370.000 brukere om 529.000 biler. Tilsammen har databasen opplysninger om hele 19 millioner fyllinger og har på bakgrunn av dette kunnet oppgi statistikk i forhold til forbruk.

Her er topp 10 fra lista med de aller gjerrigste bilene:

Audi A2 3L          3,6

Volkswagen Lupo 3L         3,7

Citroen C1          4,2    

Smart Fortwo          4,2

Citroen AX          4,4

Seat Arosa          4,7

Citroen Saxo          4,7

Renault Twingo          4,7

Toyota Yaris Hybrid          4,8

Ford Ka          4,8

 

Les også: Dette er de sikreste bilene!

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM VOLKSWAGEN

Det har vært mye fokus på bilprodusentene de siste månedene, spesielt etter skandalen der Volkswagen triksa med programvare for at bilene skulle fremstå mer miljøvennlige. I ettertid er flere og flere bilmerker blandet inn i saken.

Riktig informasjon er prinsippielt. På bakgrunn av testene skattlegges bilene og på den bakgrunn av tilgjengelig informasjon velger vi forbrukerne å kjøpe biler. I etterkant av skandalen spurte vi våre respondenter om hvorvidt tillitten til VW hadde forandret seg eller ikke.

 

I våre spørreundersøkelser på nett, oppga 34% av respondentene at tillitten til VW hadde sunket. 38% svarte nei,

mens 28% av personene sa seg noe skeptiske.


Kankskje er det ikke så rart at vi blir noe skeptiske i forhold til dagens bilbransje, når tallene vi blir presentert ikke er slik vi opplever dem i realiteten. Oppvask er derfor ingen dårlig ide og vi hilser nye metoder og ordninger velkommen.

 

BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

spørreundersøkelser, cafe, kaffeundersøkelserMeningstorget er plassen der du har muligheten til å si din mening. Vi sender ut spørreundersøkelser på nett der vi ber deg som respondent svare på spørsmål knyttet til en rekke emneområder i bytte mot premier og belønninger. Vi kobler deg opp mot aktører i samfunnet som trenger tilbakemelding på sine produkter og tjenester og du er eksperten de er i behov av.

Det er helt gratis å være med. Du velger selv hvor ofte og når du ønsker å fullføre spørreundersøkelser og du kan gjøre dette fra ulike enheter, da Meningstorget er responsive. Det betyr fleksibilitet. Så hvorfor ikke? Si din mening, la din stemme bli hørt og tjen belønninger for innsatsen du legger ned.

Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider. Du kan også registrere deg her på sida dersom du ønsker å komme i gang så fort som mulig. Tjen premier du også i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

Lykke til!

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.