« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Hvor mange bøker leser du?

Visste du at nordmenn leser bøker som aldri før? Mens bruken av aviser, ukeblader og tidsskrifter stadig holder en fallende kurve, er bøkenes tid neppe forbi. Spørreundersøkelser viser at 40% av oss er storlesere – det vil si – vi leser mer enn 10 bøker i året.

Hva med deg? Lenge siden du leste en bok? Eller kanskje har du en bok liggende på fast plass i veska du farter rundt med eller en på sengekanten du avslutter dagen med? Svært mange av oss liker å lese. Mens tallene viste en nedgang på slutten av 1990-tallet, har det blomstret til igjen i det nye århundre.

25% av oss leser bøker på daglig basis, enter det er i bokform, lydbøker eller e-bøker. Til gjengjeld svarer hele 93% i spørreundersøkelser at de leser minst èn bok i året. Og tro det eller ei, undersøkelser viser at at den norske befolkningen i gjennomsnitt leser 17-18 bøker i året!

Vel, da det god grunn til å feire på 23.april. Da er det Verdens Bokdag i regi av De Forente Nasjoner.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: HVOR MYE LESER DU?

Verdens Bokdag holdes for å hylle bøker og forfattere. Ønsket er at folk flest skal oppdage nytelsen av å lese og få et fornyet bilde av de uerstattelige bidragene som har fremmet mange av menneskehetens sosiale og kulturelle prosesser.

Vel, hvordan er det egentlig... I hvor stor grad nyter vi å lese bøker? Meningstorget gjennomførte sin egen spørreundersøkelse på nett for å kartlegge lesevanene til våre respondenter. Er det virkelig slik at vi leser en haug bøker i året?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: BØKER

 

spørreundersøkelser, bøker 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15% LESER MER ENN 20 BØKER I ÅRET!

bokhylle, meningstorgetPersonlig må jeg innrømme at de fleste bøkene i hjemmet står fint til pynt i bokhylla. Jeg drar i gang med en bok på nyåret med gode tendenser, men faller fra. Og så når sommeren setter inn, flipper jeg kanskje gjennom en bok igjen. Det blir med avisartikler, små reportasjer og letter medier.

Våre spørreundersøkelser på nett viser at jeg neppe er den eneste. Hele 35% oppgir at de leser mellom 1 og 4 bøker i året. Tar vi med gruppa på 21% som leser mellom 5-9 bøker på årlig basis, er det faktisk slik at over halvparten av våre respondenter holder seg til 1-9 bøker i året.

Altså er vi et stykke unna tallene fra andre undersøkelser som viser at vi i gjennomsnitt leser opp mot 18 bøker årlig i gjennomsnitt. Likevel oppgir 16% at de leser mellom 10-19 bøker i året og 15% leser enda flere. Ganske imponerende. Men leser man en bok istedenfor å titte på tv og surfe på nettet, så går det antagelig fort unna med lesingen.

 

TJEN BELØNNINGER OG VINN PREMIER I SPØRREUNDERSØKELSER!

Liker du utfordringer i hverdagen? Da bør du bli en del av Meningstorget. Hos oss kan du si dine meninger og slik være med å forme morgendagens produkter og tjenester. Vi sender deg spørreundersøkelser på nett via din e-post og gjennom disse kan du gi dine tilbakemeldinger og komme med dine synspunkter.

Og det beste av alt. Du blir betalt for å fullføre våre spørreundersøkelser. For innsatsen og engasjementet du viser, tjener du poeng og disse kan du veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du tjener også lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner.

Det er enkelt å melde seg opp og det er helt gratis. Du velger selv hvor ofte du ønsker å delta i våre undersøkelser og du kan gjøre det når det passer deg. Desto flere spørreundersøkelser du fullfører, desto raskere tjener du også belønninger. Bli med og påvirk det samfunnet du er en del av – bli med i Meningstorget idag.

Les mer her på våre sider eller meld deg opp her på siden!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.