« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Flere fullfører videregående skole!

Alle barn går på skole i Norge. Unntaket er vanskelig å finne. Kanskje tar vi det for gitt at de aller fleste også fullfører videregående skole. Men slik er det ikke. Noen hopper av allerede i denne svingen.

Likevel er tallet høyere enn aldri før for andelen som begynner på grunnkurs og fullfører utdanningen innen 5 år. Av dem som begynte i videregående opplæring i 2010, fullførte 73% av utdanningen innen 2015.

Tallene fra SSB`s undersøkelser viser at 5% fortsatt var i videregående utdanning etter 5 år, mens 7% gjennomførte uten å bestå. 15% sluttet underveis. Overrasket? Det er lett å tenke at dette ikke er så mange… Men av 63837 elever som startet, var det altså 9575 elever som ikke fullførte videregående opplæring.

 

REKORDMANGE FULLFØRTE VIDEREGÅENDE SKOLE INNEN 3 ÅR!

skole, tjene penger, spørreundersøkelserSelv om mange på et senere tidspunkt vil ta fatt på pensum atter en gang, så er tallet noe overraskende. "Alle" tar jo utdannelse i Norge og vi ligger i verdenstoppen på høyere utdanning. Så finnes det altså en god kvote som forblir uten videre utdanning etter grunnskolen.

Tallet for dem som fullførte allmennfaglig studieretning, var hele 86%. For yrkesfaglig utdanningsprogram, var tallet bare 59%. Her er det mange fler som bruker mer tid på å fullføre videregående skole.

Det er fristende å trekke en konklusjon som tilsier at karaktersterke elever velger et studieforberedende program og har større ambisjoner med å fullføre videregående skole, og at avgangselever med lavere karakterer, ofte vil velge yrkesfaglig retning og mangler noe av motivasjonen for å fullføre.

Kanskje er det mer relevant å tenke at yrkesfaglig studieretning er veldig spesialiserende og dersom man går løs på et kurs og så finner ut at dette likevel ikke var det yrket man ønsket seg, så må man jo kaste inn hånkle. Mange begynte for eksempel på restaurant- og matfag, men hele 41% trakk seg etterhvert ut. På mediafag var det annerledes. Her fullførte hele 81%.

 

AKERSHUS BEST UT, FINNMARK MED DÅRLIGST PROSENT!

Situasjonen varierer i forhold til fylke, om ikke så mye, så gir det likevel en liten pekepinn på hvor dine barn med størst sannsynlighet vil berge seg gjennom den videregående utdanningen. Kanskje ikke så drastisk som det hører ut som, men...

Det er Akershus som kommer aller best ut. Her lå andelen på 79% tett fulgt av Sogn og Fjordane med 77%. Neste mann ut på lista er Oslo og Møre og Romsdal med 76%.

Faktisk er det slik at hele Sør-Norge og Midt-Norge ligger innenfor gruppa på 70%+, unntatt Østfold der tallet på fullført utdannelse innen 5 år ligger på 65-70%. I Nordland og Troms ligger tallet på 65-70%, mens tallet for Finnmark er under 65%.

Du kan lese mer om resultatene hos SSB.

 

TJEN PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

tjene penger, spørreundersøkelserMeningstorget er lidenskapelig opptatt av hva som skjer i samfunnet og er eksperter på spørreundersøkelser på nett. Vi jobber på vegne av bedrifter og selskaper og ikke minst organisasjoner som trenger tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester som du bruker i deg daglige.

Har du lyst til å svare på spørreundersøkelser og samtidig bli belønnet for innsatsen, da bør du bli en del av vårt panel hos Meningstorget. Vi belønner deg med muligheten til å tjene penger via PayPal eller å hente ut gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Det er helt gratis å være med. Du får tilsendt spørreundersøkelser via e-post og du velger selv når, hvor og hvor ofte du ønsker å delta. Meld deg inn i dag og la din stemme bli hørt. Du er eksperten markedets aktører er i behov av.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.