« Tilbake til blogg

Meningstorget i samarbeid med Nettavisen: Bruker du snus?

spørreundersøkelser meningstorget nettavisen snus

Hvordan er det med dine snusvaner? Har du noen gang brukt snus eller vært inne på tanken å skulle prøve?... Snustrenden i Norge er oppadgående og tallene viser nå at like mange kvinner bruker snus som menn. Mange bruker også snusen som et virkemiddel for å slutte med røyken.

Det viser undersøkelser som SSI har foretatt hos sine respondenter her på Meningstorget på vegne av Nettavisen. 500 kvinner og menn i alderen 18-35 år har deltatt med sine erfaringer rundt bruken av snus. Her kommer det fram at 64% prøvde snus for første gang før de var 18 år og 33% i alderen 18-25 år.

Men hvor mange er det egentlig som snuser?


spørreundersøkelser snus


 


 


 


 


 


 


 

 

 

 

 

 

HVORFOR BEGYNNER UNGE MENNESKER Å SNUSE?

På spørsmål om hvorfor respondentene begynte å snuse, svarer

  • 32% at de rett og slett bare hadde lyst til å teste det ut
  • 19% medgir at venner var den viktigste årsaken til at de begynte å snuse
  • 18% begynte med snus fordi de ville stumpe røyken.

 

På spørsmål om snus er helsefarlig, svarer 87% ja på dette spørsmålet, mens 62% mener at røyking er verre en snus. Det kan derfor tenkes at unge heller tyr til snus ut i fra tanken at det å snuse er mindre helsefarlig enn å røyke.

Tord Finne Vedøy er forsker innen rusmidler hos Folkehelseinstituttet og sier til Nettavisen at:

"Det er vanskelig å gi et generelt svar på hvorfor dagens ungdom begynner å snuse. Folk har ikke alltid veldig klare grunner for å begynne med hva det skal være. En mer tenkt grunn kan være å begynne med snus for å slutte med røyk."


Du kan lese mer om Meningstorgets undersøkelse i Nettavisens artikkel:  Derfor begynner unge voksne å snuse.

 

ET PENGESLUK ISTEDENFOR Å INVESTERE I BSU

Tjene penger i betalte spørreundersøkelser på nettDet mener finansrådgiver Hanna Folkvord hos DNB. En boks skal visstnok koste rundt 88 kroner og bruker man èn om dagen, så flyr hundrelappene fort unna i løpet av måneds tid. Da bør man vurdere om det finnes andre formål som er bedre, som BSU-ordningen, en ferietur eller å kjøpe seg noe man har lyst på.

I undersøkelsen kommer det fram at rundt 27% av respondentene bruker rundt 1000-lappen i måneden på snus. 23% bruker mellom 1000 og 2000 kroner på snus, mens 14% bruker mer enn 2000 kroner. Det blir mye penger. Og enda mer oppsiktsvekkende:

«Det er skremmende å se at det er en del som ikke har kontroll på forbruket sitt og ikke aner hvor mye penger de bruker på snus hver måned» - Hanna Folkvord til Nettavisen.

7,6% oppgir nettopp dette. Følg linken over for å lese Nettavisens artikkel om pengebruken relatert til snus.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

Dine erfaringer og meninger hjelper aktører til å sette ord på realiteten i det norske samfunnet. Meningstorgets undersøkelse om snus i samarbeid med Nettavisen er et godt eksempel på dette. Uten tilbakemelding fra dere som er Meningstorgets respondenter, ville ikke dette være mulig.

Dersom du ikke er en del av Meningstorget, må du gjerne bli det. Det er gratis å være med og du mottar spørreundersøkelser på e-post der du kan dele dine meninger og synspunkter knyttet til aktuelle saker i samfunnet eller om produkter og tjenester du bruker i det daglige.

Les mer om Meningstorget her på våre nettsider.           

 


« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.