« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Le Pen versus Macron. Hvem vinner?

vinn premier på nett

Spenningen har sjelden vært så stor i forkant av et valg i Frankrike. Søndag braker det løs og det franske folk går til valglokalene for å velge landets neste president. Kandidatene er ikke hvem som helst. Høyrepopulisten Marien Le Pen og den ferske politiske sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

Le Pen ser helst at Frankrike forlater EU, kvitter seg med euroen, trekker seg ut fra Nato og forlater Schengen-samarbeidet. Nasjonal Fronts leder er imot globalisering og vil gjøre livet enklere for franskmenn. Strengere innvandringspolitikk står også på plakaten.

På den andre siden av bordet sitter Macron som står for helt andre verdier. EU skal styrkes og dette skal gjøres gjennom nye reformer. På hjemmebane ønsker Macron flere skattefordeler for å få sosialt utsatte inn i arbeid og han vil dessuten sørge for arbeidsledighetstrygd for alle.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: LE PEN VERSUS MACRON

tjene penger på nettetEt skjebnevalg som til de grader vil angi hvilken retning landet vil ta politisk og som får store konsekvenser for det sosiale, økonomiske og internasjonale Frankrike. Det begynner for alvor å tette seg til og den siste TV-debatten var intens. Meningsmålinger viser 60% favør Macron, men svært mange franskmenn er fortsatt på vent.

Vi spurte våre respondenter hos Meningstorget i spørreundersøkelser på nett om hva de tror om valget som finner sted på søndag. Og her er resultatet fra undersøkelsen:

 

 

 

SPØRREUNDERSØKELSER:

Hvem tror du vinner valget i Frankrike den 7.mai?

 

  • Emmanuel Macron 42%
  • Marine Le Pen 30%
  • Vet ikke 28%

 

Etter Brexit er det knyttet stor spenning til hvilken retning Frankrike vil ta. Dette vil ha store konsekvenser for det videre europeiske samarbeidet. EU har neppe råd til miste Frankrike på samme måte som Storbrittania. Derfor følges valget med argusøyne og mange holder nok pusten helt til mandag morgen.

 

SI DINE MENINGER I SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

betalte spørreundersøkelser på nettHos Meningstorget gir vi deg muligheten til ytre dine meninger, enten det er politikk, økonomi, helse, idrett eller produkter og tjenester du bruker i det daglige. Dette kan du gjøre ved å fullføre våre spørreundersøkelser på nett som du mottar på e-post.

Dine tilbakemeldiger er verdifulle for aktører i samfunnet. Dette kommer deg til gode. Ved å delta i våre spørreundersøkelser blir du belønnet for innsatsen. For det første tjener du poeng som du kan veksle inn i penger via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer og for det andre får du lodder til vår kvartale premietrekninger der du kan vinne hele 35.000 kroner.

Det er gratis å være med og du velger selv innsatsnivået. Les mer om Meningstorget her på våre nettsider. Du må gjerne registrere deg her på siden også. Si din mening og lykke til med våre undersøkelser.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.