« Tilbake til blogg

PSD2 - nye betalingstjenester fra 2018. Tjene penger på nett!

betalte spørreundersøkelser

Jeg husker når bankene innførte betalingskort med egne motiv trykt på kortet. Ganske så kult, men veldig innovativt var det vel ikke. Heldigvis har kortene nå endelig kommet med kontaktløs betaling. For små beløp trenger du ikke lenger trekke kortet. Du holder det bare foran betalingsterminalen.

Det blir stadig lettere å betale for seg. Ingen tvil om at nettbanken har vært et forløsende konsept om vi tenker på avtalegiroer og kø i banken. Og med smarttelefonene har du banken i lomma. Vipps, så har du betalt. Det er jo slik.

Men det stopper ikke her, fra 2018 skal det bli enda lettere å betale. Da innføres PSD2 der EU-borgere skal kunne betale på nett direkte fra egen bankkonto. Med dette menes at betalingstjenester skal kunne utføres utenfor nettbanken og av andre aktører enn banken din.

 

SPØRREUNDERSØKELSER OM NYE BETALINGSFORMER

tjene penger på nettetDette innebærer at nye aktører kan tilby deg tjenester gjennom en innloggingsportal der du ved siden av å kunne betale regninger, også vil kunne få oversikt over alle konti og  økonomisk engasjement på tvers av bankene der du er kunde.

Spørreundersøkelser som Kantar TNS har utført for Finans Norge viser at nordmenn både er positive og skeptiske til slike løsninger. Omtrent 50% mener slike portaler vil være interessant eller svært interessant, mens 50% er mindre eller helt uinteresserte eller forholder seg uten en mening om saken.

Det er uten tvil positivt å kunne ha en løsning for å betale regninger i tillegg til vanlige nettbanktjenester. Skulle nettbanken ikke fungere eller om man ikke har med kodebrikke eller lignende, vil det være et pluss å ha andre betalingsmuligheter med muligheten for å se egne bankopplysninger.

Men siden nettbank som regel fungerer veldig bra for mange, kan slike nye portaler virke overflødige og dessuten vil det ha mye å si hvem som tilbyr dette.

 

HVEM HAR DU TILLIT TIL?

tjene penger på nettetNår markedet plutselig åpner seg opp og ulike aktører kan tilby banktjenester, så vil det være forskjellige typer aktører som kan komme til å prøve seg innen dette segmentet. Hvem vil vi i såfall ha mest tillitt til?

Resultater fra spørreundersøkelser viser sprikende resultater på dette punktet. Bankene er den institusjonen vi fremdeles setter mest tillit til. 61% føler seg mest trygg med bank som leverandør. Deretter følger offentlige myndigheter (40%) og forsikringsselskap (20%) som de neste på lista.

Helt nederst finner vi sosial medier. Tilliten til disse aktørene er svært dårlig, selv om noen av disse med stor sannsynlighet vil kunne tilby betalingsstjenester, og det er mye mulig at mange av oss vil bruke de i ny og ne. Eller?

Dagligvarekjeder, meglerhus og reiseaktører får også dårlig oppslutning, mens et 1 av 4 velger alternativet "vet ikke!".

 

 

TJENE PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Fleksible bankløsninger vil alltid være et pluss. Penger inn på konto er også et gode som de aller fleste av oss setter pris på. Er du en av dem som har meninger om mangt og mye og samtidig kunne tenke deg å tjene litt ekstra penger på si? Da vil Meningstorget passe deg godt.

Som respondent hos Meningstorget belønnes du for å gi tilbakemeldiger på produkter og tjenester du bruker i det daglige. Det er gratis å være med og du kan melde deg opp her på siden. Når du har registrert deg, vil du få invitasjoner til spørreundersøkelser sendt på e-post.

Du velger selv hvor ofte, hvor og når du deltar i våre betalte spørreundersøkelser. Det står alltid oppført i forkant hva du tjener ved å ta en undersøkelse og du har hele tiden full oversikt på «din-side» til enhver tid. Bli med og tjen penger du også med Meningstorget.

 

Lykke ti!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.