« Tilbake til blogg

Tjene penger ved å planlegge ferien godt!

Det er ferietid og feriepengene tikker inn på konto. Snart legger vi ut på ferd til sydlige strøk eller til familieparker, campingplasser og idylliske steder. Men, pass på, uten planlegging kan ferien bli mye dyrere enn du først hadde tenkt deg!

Undersøkelser viser at ferien fort kan bli dyr dersom man ikke har en plan for hvordan man skal bruke pengene. Skal man spise på restaurant eller skal man kjøpe mat i matbutikk? Hvor mye skal man bruke på shopping eller hvor mye cash kan man bruke på serverdigheter, parker og andre festligheter?

Det er mye å tenke på. Ved å planlegge og lage litt budsjetter kan man fort tjene penger på ferien, det vil si spare penger på noen områder som forløser penger til andre formål i ferien! Det er ikke dumt i tider hvor vi holder pengene litt ekstra fast til brystet.

Les også: Betalte spørreundersøkelser på nett!

 

TJENE PENGER VED Å PLANLEGGE MÅLTIDER!

ferie, iskrem, tjene pengerNoe av det som koster mest i ferien er uten tvil all maten man skal spise, og når det er ferietid, er det svært fristende å spise mye ute og ikke minst kjøpe masse is og brus og kanskje baguetter for lunch. Fast-food er fristende når det lukter grill, hamburger og lokale godbiter.

 

«Når prisen for en is, brus eller kafélunsj skal ganges med kanskje 4 eller 5 personer, så får feriepengene fort bein å gå på.»

 

Dette sier forbrukerøkonom i Nordea, Christine Warloe. Hun mener planlegging og noen regler for hvor mange måltider som skal spises ute vil hindre familier i å bruke for mye penger eller å ruinere seg helt.

For det er jo sant, man kan fort tjene penger ved å stoppe ved en matbutikk for å kjøpe vann, frukt, brød og pålegg, slik at man kan lage sandwicher og vips så har du en god lunch for 100-lappen.

Skal du kjøpe vann og baguetter fra en kjappe ved stranda eller fra en restaurant, blir det fort svært dyrt. Kjøper du vann, ferdigsmurte baguetter, kanskje et par smoothies og kaffe, kan det fort koste 400, kr. Her kan man altså tjene penger ved å ordne med mat selv.

 

TJENE PENGER PÅ OVERNATTING!

luksusferie, hotel, spare pengerHva så med overnatting? Det finnes et hav av hoteller og det kan være lurt å undersøke flere hoteller for reisemålet og ikke bare booke seg inn på det første og beste. Forskjellen på hoteller trenger ikke å hvile på standarden, men prisene kan variere stort.

Ta en titt og tjen penger på å velge riktig hotell! Det kan være lurt å bruke hotelltjenester som Finn.no, Booking.com, Hotels.com, Trivago.com, Tripadviser.com og andre lignende søkermotorer.

Home Exchange er også blitt populært. Dette betyr at du lar ditt eget  hus lånes av en familie som legger turen til Norge, mens du selv låner huset deres i utlandet. Home Exchange og Home Link er mye brukt. Du skriver inn hvor du ønsker å reise, får en liste over mulige overnattingssteder og så er eventyret i gang. Slik kan du tjene penger og bruke dem på andre ting.

Har du hytte i Norge, kan du låne den ut til sommeren. 10.000 kroner er skattefritt, mens 85 prosent av det overskytende beløpet skattlegges med 28 prosent. Ingen dum ide. Noen leier også ut huset sitt.

 

I den norske fjellheimen kan du enten sove gratis i telt eller bo rimelig i de nesten 500 hyttene til Den Norske Turistforening. På kjøpet får man frisk luft og vakre naturopplevelser.

 

TJENE PENGER PÅ Å BRUKE KREDITTKORT!

tjene penger, kredittkortDu kan også tjene og spare litt penger på å bruke kredittkort i ferien. For det første får du med reiseforsikring dersom mer en 50% av reisen er betalt med kredittkortet! Ta kontakt med din bank for eksakte detaljer og fordeler ved kredittkortet ditt!

Dessuten kan du sjekke hva som er trukket av kortet i ettertid før du betaler. Dermed utelukker du muligheten for å bli belastet for penger som du ikke skulle ha vært belastet for.

Man kan også tjene penger ved å bruke kredittkortet i butikk istedenfor å ta ut penger fra minibank fordi man da må betale gebyrer. Pass også på at når du tar ut penger i minibank i utlandet at du velger beløpet i den utenlandske valutaen og ikke tilbudet som kommer opp i norske kroner. Kursen er ofte dårlig.

Du kan lese mer om det å spare penger i ferien ved å lese denne artikkelen fra Aftenposten!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.