« Tilbake til blogg

Kommune-reform. Ikke lett å bli venn med naboen!

Sammenslåing av kommuner er en kamp på liv og død. Forandringer liker vi sjelden og vi vet å verne om vår egen lille del av landet. Idag går fristen ut for kommunene til enten å hilse sammenslåing velkommen eller å fortsette på egen hånd.

Reformer betyr omveltninger og høres byråkratisk veldig tungt ut. En sammenslåing betyr for mange å skulle samarbeide med naboen. Og vi vet godt hva det innebærer. Det er ikke alltid like lett. Om naboen ikke nødvendigvis er fienden, så er ikke samarbeid alltid det enkleste.

Likevel er tanken med kommunereformen langsiktig. En sammenslåing betyr at man blir større og sterkere. Det kan være positivt for tjenestetilbudet og forløse midler til andre formål. Mange politikere erkjenner behovet, men innbyggerne må foreløpig hales med.

 

POSITIVE FORDELER VED KOMMUNEREFORM. MEN INGEN ANGREKNAPP!

kommunereform, sammenslåing, tjene pengerFor hva er gevinsten? Noe mer håndfast en positive antakelser kan ikke konkluderes med forhånd og det siste vi ønsker er å sitte igjen med svarteper i hånda. Når reformen er vedtatt og unnagjort, finnes det ingen angreknapp. Det har britene fått oppleve etter at de forstod hva brexit faktisk dreide seg om.

Samtidig er det ikke til å gjemme ned i en skuff at større kommuner kan gi mange positive fordeler. Næringslivets Hovedorganisasjon har pekt på 10 fordeler med sammenslåing:

Flere skoler og barnehager å velge mellom. Boligutbygging og transportplan kan ses på i en større sammenheng. Bedre velferdstjenester ved økt kapasietet og kompetanse i kommunen. Større kommuner som gir større budsjetter. Bedre saksbehandling med større kommuner krever større fagmiljøer. Mindre detaljstyring fra staten. Og slik fortsetter NHO med å ramse opp...

Men vi har det med å holde fast på det kjente og kjære...

 

UNDERSØKELSER: DOBBELT SÅ MANGE KOMMUNER SIER NEI ENN JA!

spørreundersøkelser på nett, postkontor, tjene pengerBare 137 kommuner har sagt JA til mulig sammenslåing, mens 282 har sagt NEI. Dårlig nytt for Sanner og regjeringen? Det kommer nok an på hvilket øye man bruker. Resultatet er mer forventet enn overraskende. Dette er første steget i en prosess som antagelig vil rulle sin gang enten vi vil det eller ikke.

Sentralisering og effektivisering er nøkkelord for tiden vi lever i. Det er en grunn til at det ikke lenger finnes et postkontor på hvert eneste gatehjørne. Det er ikke lønnsomt. Med 428 kommuner fordelt på bare 19 fylker, forstår vi fort hvorfor Sanner har tatt fatt på den krevende oppgaven.

Men selv innen Høyre er uenighetene store. 38 av landets 76 kommuner med Høyre-ordfører har til nå sagt nei til sammenslåing. Likevel, slutten på visa er ofte viktigere enn den krevende begynnelsen. Det vet Sanner som uttrykker seg slik:

 

"Vi ser nå på tallene vi har at det vil bli gjennomført flere sammenslåinger enn det er blitt gjennomført til sammen siden 1967. Det betyr at vi er kommet lenger på tre år enn på de foregående 50 til sammen."

 

TJENE PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Er du interessert i politikk og tjenester som du bruker i det daglige. Har du en mening om produkter og varer eller synspunkter om mangt og meget? Da bør du bli en del av Meningstorget. Vi gir deg muligheten til å heve din stemme og slik påvirke samfunnet du er del av.

Næringslivet er ofte svært interessert i forbrukernes meninger og hos Meningstorget kan du være med å påvirke produktene og tjenestene du bruker. Du kan ta undersøkelser hjemme eller på farten – slik det passer deg. Du velger selv hvor ofte og når du svarer på våre spørreundesøkelser på nett. Dessuten bruker vi responsivt design slik at du kan logge deg på fra bærbar, nettbrett og smarttelefon.

Som takk for innsatsen får du belønninger. Du tjener poeng som du over tid kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du tjener også lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner!

Du kan lese mer om Meningstorget på vår internettside. Der finner du også en  film som forklarer hva Meningstorget går ut på. Bli med du også, og tjen belønninger i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

Lykke til med spørreundersøkelser og ikke minst med kommunesammenslåinig!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.