« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: NRK, TV2 eller TVNorge?

Kampen om TV-seerne handler om å lage de beste programmene og lansere de beste TV-seriene. Det var greit å være NRK noen tiår siden. Med monopol og intet frykt for hva nordmenn ville følge med på. Statskanalen var alt vi hadde i heimen og det var luksus å besøke besteforeldre i hovedstaden med kabel-TV og tegneserier døgnet rundt.

Det var nok en lettelse for mange da TV2 ble lansert høsten 1992. En ny riksdekkende kanal som fort ble populær ved å satse på sport, serier, filmer og norskprodusert underholding. I tillegg så man både TV3 og TVNorge vokse fram lokalt på slutten av 80-tallet.

TV-krigen strammet seg til. NRK måtte ta seg i skjorta og det er vel liten tvil om at kampen kanalene imellom er et pluss for oss TV-seere. Så, hvilken kanal liker du aller best av de store norske kanalene?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: TV-KANALER!

Meningstorget er lidenskapelig opptatt av hva som skjer i samfunnet og sender ut spørreundersøkelser på nett for å ta temperaturen på norske meninger. Vi sender også ut undersøkelser på vegne av organisasjoner, bedrifter og selskaper som trenger tilbakemelding på sine produkter og tjenester.

Nylig spurte vi våre respondenter om hvilken kanal de foretrekker av NRK, TV2 og TVNorge. Resultatene fra undersøkelsen kan du se under:

 

nrk, tv2, spørreundersøkelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV-METER: 1 MINUTT ER ALT SOM SKAL TIL!

tv, spørreundersøkelser på nettSeertall og kveldens store vinnere er ofte store saker i de større tabloidavisene. Spørsmålet er hvordan man faktisk kan måle hva vi ser på. Det er TNS Gallup som gjennomfører disse undersøkelsene i Norge og dette gjør de ved å plukke ut 1000 tilfeldige husstander landet over.

Hos disse blir det montert et TV-meter som overfører data om hvilke TV-programmer husstanden følger. Basert på disse rapportene, kalkuleres og vektlegges informasjonen og gir til enhver tid et godt bilde av TV-konsumet.

Antall seere måles per minutt. Det vil si gjennomsnittlig antall seere per minutt iløpet av programmets varighet. Så mens du swapper og blir hengende ett minutt på en eller annen TV-kanal, så er dette ene minuttet altså nok til å ha innvirkning på de målte seer-tallene.

Tallene som måles er likevel ganske presise og skal gi en god pekepinn på hvor mange som faktisk følger et program. Feilmarginen kan være så mye som 100.000 seere melder TNS Gallup. Hvis èn million nordmenn følger et bestemt TV-show, så betyr det i realiteten at tallet ligger mellom 900.000 og 1.100.000 seere.

 

TJENE PENGER PÅ NETTET MED SPØRREUNDERSØKELSER!

Ønsker du å være med og svare på spørreundersøkelser? Har du meninger om produkter og tjenester du bruker i deg daglige og opptatt av at dine meninger skal bli hørt? Da bør du bli en del av Meningstorget.

Hos Meningstorget belønnes du for innsatsen når du deler dine meninger. Tiden du legger ned for å delta, blir verdsatt i form av poeng som du over tid kan veksle inn i penger via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjent merkevarer. Dessuten tjener du lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner.

Det er gratis å være med og du velger selv hvor ofte, hvor og når du fullfører våre spørreundersøkelser på nett. Enkelt og fleksibelt. Les mer om Meningstorget her på våre nettsider. Bli med du også og tjen penger på nettet – rett og slett ved å gi din mening.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.