« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Hva bruker vi telefonen til?

Har telefonen gjort oss mer sosiale eller usosiale som mennesker? Sosiale medier har uten tvil gjort at vi mye lettere kan kommunisere med hverandre. Og ikke minst holde god kontakt med kjente og kjære. Samtidig sitter vi der i hverandres selskap og istedenfor å prate sammen, nistirrer vi inn i telefonene og sjekker nye meldinger og varslinger som plinger inn på telefonen.

Kan det hende at abstrakt kontakt med andre går utover kvalitetstid der vi treffer mennesker ansikt til ansikt? Det er i hvert fall ikke tvil om at telefonen stadig mer opptar hverdagen både til jobb og fritid og at vi nesten er blitt avhengige av å være tilkoblet, på godt og vondt.

Smarttelefonen har blitt et alt-i-et-produkt og slik sett er det jo genialt. Du har alt samlet på et sted. Tilgang til musikk, filmer, radio og sosiale medier ved siden av å kunne ringe, sende meldinger og bruke telefonen til en rekke tjenester som kobler oss opp mot institusjoner vi bruker i det daglige livet.

 

SPØRREUNDERSØKELSER OM BRUK AV MOBILTELEFON!

For å kartlegge nærmere hva vi bruker telefonen mest til, sendte Meningstorget nylig ut en spørreundersøkelse på nett der vi spurte om hvordan våre respondenter bruker telefonen i hverdagen.

Respondentene kunne krysse av for opptil tre alternativer og i alt fikk vi inn hele 2986 svar. Dette gir derfor et godt grunnlag for å si noe om bruken av mobiltelefon blant våre medlemmer og en god indikasjon på samfunnet ellers. Hva bruker du selv telefonen din mest til? Hvordan kommer du ut i forhold til vår spørreundersøkelse?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT:

 

sporreundersokelser, mobiltelefon, tjene penger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPØRREUNDERSØKELSER: SOSIALE MEDIER MEST POPULÆRT!

sporreundersokelser, tjene penger, sosiale medierVår spørreundersøkelse viser at sosiale medier (66,2%) er den tjenesten flest av oss trekker frem som det vi bruker telefonen aller mest til. Disse tjenestene øker stadig i antall og i omfang og er en populær måte å kommunisere med andre på. Også meldiger (SMS, MMS) får god oppslutning med 57,3%, mens å ringe til venner og kjente får 43% andel.

Dette er interessant. Det betyr at for over halvparten så er ikke det å ringe med telefonen blant de tre viktigste funksjonene i mobilbruken. Det som først var ment som et produkt til å ringe med, er nå blitt et produkt som er mye mer enn en telefon.

Mediebruk og bildebruk kommer ikke uventet godt ut av det også, om ikke det viktigste vi bruker telefonen til, så sier altså en av tre at det å lytte til musikk og se på filmer eller å ta bilder og video selv, hører til blant de tre mest essensielle tingene vi bruker telefonen til.

 

TJENE PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Ønsker du å være med i våre spørreundersøkelser på nett? Da kan du melde deg opp her på siden. Det er helt gratis å være med hos Meningstorget og du mottar spørreundersøkelser via e-post. Du blir også belønnet for innsatsen og tiden du legger ned for å svare på våre undersøkelser.

Meningstorget jobber på vegne av organisasjoner, bedrifter og selskaper som trenger tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester. Vi sender derfor ut spørreundersøkelser på nett der du kan si dine meninger, ytre deg og legge igjen dine kommentarere og synspunkter.

Les mer om Meningstorget her på våre nettsider. Du kan også koble deg opp mot vår Facebook-side der vi legger ut resultater fra spørreundersøkelser, lanserer kampanjer og kommer med korte spørsmål.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.