« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser | Så ofte kjøper vi ny telefon!

Skal du kjøpe deg ny telefon i sommer? Da er du neppe den eneste. Bare ifjor var det 1,8 millioner nordmenn som byttet inn den gamle i noe nytt og bedre. Likevel viser tallene at vi noe sjeldnere bytter telefon enn før. Hvorfor er det slik? Og hvor ofte tar du selv turen for å kjøpe deg en ny telefon?

Tall fra Elektronikkbransjen for 2015, viser en nedgang på 12% i antall solgte mobiltelefoner i forhold til året før. Likevel tilsvarer dette en investering på hele 7,7 milliarder kroner. Gjennomsnittsprisen per telefon synes derfor å ha økt fra 3.700 kroner til 4.000 kroner.

Og her ligger også noe av forklaringen. Vi kjøper færre telefoner, men dyrere versjoner. Mange av oss ønsker de beste modellene og betaler deretter. Dermed øker også tiden for hvor ofte vi kjøper oss ny telefon. Marte Ottermo i Elektronikkbransjen poengterer at:

 

"...nordmenn ofte kjøper fra øverste hylle. Vi velger helst flaggskipmodellene. For noen år siden beholdt vi telefonene våre i ett og et halvt år før vi skiftet den ut. Nå har utskiftingstakten økt til 2,5 år."

 

SPØRREUNDERSØKELSER: VANER FOR KJØP AV NY TELEFON!

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse om folks mobilvaner. Her ønsket vi å kartlegge ulike sider av bruken av mobiltelefon. Et av spørsmålene vi stilte henviste til hvor ofte vi velger å kjøpe ny telefon.

Vi har nok ofte en tendens til å tro at folk kjøper seg ny telefon både nå og da. Eksponeringen og utsalg av telefoner er enorm fra de store elektrobransjene, samtidig som vi synes kolleger, venner og familie stadig bytter telefon. Men realiteten synes å vise andre trekk. Jo da, vi bytter og mottar telefoner fra andre, men når det gjelder å kjøpe seg ny telefon, så viser vår spørreundersøkelse som følger:

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: HVOR OFTE KJØPER DU NY TELEFON?

 

spørreundersøkelser, mobiltelefoni, tjene penger

  • Hvert kvartal 0,2%
  • Hvert halvår 0,7%
  • Hvert år 12,4%
  • Hvert andre år 37,1%
  • Hvert tredje år eller sjeldnere 46,7%
  • Annen tidsramme 2,8%

 

 

Tallene fra vår spørreundersøkelse på nett synes å underbygge allerede eksisterende antakelser om at vi sjeldnerer kjøper oss ny telefon. De aller fleste kjøper ny telefon «bare» hvert tredje år (46,7%). Sammen med kategorien «hvert andre år», utgjør disse tilsammen hele 83,8 %.

 

YNGRE MENNESKER KJØPER NY TELEFON OFTERE!

spørreundersøkelser, mobiltelefoni, tjene pengerSer vi nærmere på tallene som kommer fram i Meningstorgets spørreundersøkelse på nett, kan vi også si noe om hvilke aldersgrupper som kjøper ny telefon oftest.

Det er svært få som bytter telefon hvert halvår, men de som gjør det tilhører gjerne aldersgruppa 18-35 år. For de som kjøper seg telefon hvert år, er tallene svært like for de ulike aldersgruppene i undersøkelsen. Størst er tallet for gruppa 25-34 år, der 16,5% svarer at de kjøper ny telefon årlig.

Hele 43,2% i aldersgruppa 18-24 kjøper telefon hvert andre år. Dette er kanskje ikke så overraskende. Rett bak følger aldersgruppa 35-44 år med 40,7% .Tallet for dem under 18, ligger på 39,1%, mens for 25-34 år er tallet 38%. Fra 45 år og oppover, synker tallet jevnt.

For kategorien «hvert tredje år eller sjeldnere» er det derimot den godt voksne befolkningen og de eldre som markerer seg kraftig på tallverdiene. Over 70% av dem over 55 år befinner seg i denne kategorien. Tallet ligger også over 50% for aldersgruppa 45-54 år. Ellers så ligger tallet også jevnt høyt for de flerste aldersgrupper, det vil si mellom 40 og 50%.

 

- Kanskje noe overraskende at såpass mange vedgir å kjøpe seg ny telefon så sjeldent som hvert tredje år,
men med mer avanserte og dyre telefoner så blir også levetiden lengre. -

 

TJENE PENGER I GRATIS SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Er du interessert i teknologi og tjenester som du bruker i det daglige. Har du en mening om produkter og varer eller synspunkter om mangt og meget? Da bør du bli en del av Meningstorget. Vi gir deg muligheten til å heve din stemme og slik påvirke samfunnet du er del av.

Næringslivet er ofte svært interessert i forbrukernes meninger og hos Meningstorget kan du være med å påvirke produktene og tjenestene du bruker. Du kan ta undersøkelser hjemme eller på farten – slik det passer deg. Du velger selv hvor ofte og når du svarer på våre spørreundesøkelser på nett. Dessuten bruker vi responsivt design slik at du kan logge deg på fra bærbar, nettbrett og smarttelefon.

Som takk for innsatsen får du belønninger. Du tjener poeng som du over tid kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du tjener også lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner!

Du kan lese mer om Meningstorget på vår internettside. Der finner du også en film som forklarer hva Meningstorget går ut på.

 

Bli med du også, og tjen belønninger i våre betalte spørreundersøkelser på nett!


« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.