« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Hva bruker vi av offentlig transport?

Høyhastighetstog er grisedyrt å bygge, men kan lette trykket på flytrafikken til de store byene i Norge og til hovedsteder som København og Stockholm. Et estimert tall tilsier at 4500 personer daglig reiser med fly mellom Oslo og Trondheim. Bare 1600 togpassjerer gjør det samme.

Fordelene vil være mange ved å bygge ut jernbane-nettet. Med et tognett som over lengre strekninger tillater fart opp mot 250 kilometer i timen, vil reisetiden gå drastisk ned. Men ikke bare kommer du mye raskere fram. Å reise med tog vil fortsatt ha konkurransedyktige priser kontra det å reise med fly.

Og dessuten er det miljøvennlig. Flytrafikk er et langt sukk for miljøet, og i kampen for ren luft og mindre utslipp vil høyhastighetstog være i tråd med internasjonale forpliktelser og bidra til mer miljøvennlig kollektiv trafikk.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: HØYHASTIGHETSTOG

spørreundersøkelser, tjene penger, offenlig transportI Norge finner vi enkelte strekninger tilrettelagt for høyhastighetstog og det investeres og bygges gradvis ut. I Nasjonal Transportplan legges det til rette for investeringer opp mot 40 milliarder kroner de neste årene.

Prisen for å bygge jernbane koster mellom 40 millioner og 1 milliard kr per km og avhenger av sted og naturlige omgivelser. Det koster altså flesk, men når man kan hoppe på et tog og være i Gøteborg et par timer senere, så hvorfor ikke? Det skulle bare mangle at vi i fremtiden slipper å reise timesvis med biler over fjell og dal på dårlige veier for å kunne besøke de største byene i Norge.

Hva mener du? Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett der vi spurte våre respondenter om hva de mener om fremtidige planer for høyhastighetstog i Norge. Her er resultatet:

 

SPØRREUNDERSØKELSER: BRUK AV OFFENTLIG TRANSPORT

 

spørreundersøkelser, trafikk, kollektiv trafikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

70% av våre respondenter slår fast i vår spørreundersøkelse at tilrettelegging av høyhastighetstog i Norge bør være av stor prioritet. Noen er usikre mens 10% sier nei. Det er jo endog slik at noen må ta kostnaden med en slik utbygging som kan gå utover andre økonomiske prioriteringer i samfunnet og dessuten er økonomien noe mer vaklende enn før, selv om Norge neppe har store problemer foreløpig.

Beregninger viser at dersom all flytrafikk fra de 5 mest trafikkerte rutene inn til Oslo hadde gått over til tog med en bilettpris på rundt 500 kroner, så ville dette gi inntekter på rundt 3,5 milliarder kroner i året.

Det er er altså penger å hente inn på å bygge ut jernbanenettet, men det spørs om vi ikke må se på dette som et miljøprosjekt og som et gode for nordmenn, istedenfor å være et prosjekt som skal gå rundt økonomisk. Nordmenn fortjener god samferdsel og muligheten til å reise effektivt og raskt.

 

TJENE PENGER VED Å FULLFØRE BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

Meningstorget er lidenskapelig opptatt av hva som skjer i det norske samfunnet. Sammen med organisasjoner, bedrifter og selskaper gjør vi vårt ytterste til å beskrive og virkeliggjøre en del av samfunnet vi bor og lever i. Dette gjør vi ved å sende ut spørreundersøkelser på nett der du er eksperten vi leter etter.

Dine meninger og synspunkter har en verdi som næringslivets aktører er villige til å betale for. Dine tilbakemeldinger har en tyngde som former morgendagens samfunn. Det er gratis å være i Meningstorget og vi sender deg undersøkelser via e-post som du selv velger om du vil svare på eller ikke og ikke minst hvor du vil gjøre dette.

Vi belønner deg dessuten for innsatsen. Gjennom å svare på våre spørreundersøkelser på nett kan du tjene penger via PayPal, gavekort fra mange kjente merkevarer og lodder til våre kvartalsvise premietrekninger. Les mer om Meningstorget her på våre nettsider.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.