« Tilbake til blogg

Norsk integrering. Ikke alt er like lyst som fasaden tilsier.

Fasaden kan virke fin, men på innsiden kan situasjonen være en annen. Vi referer gjerne til mennesker som putter på en maske og skjuler sine egentlige følelser. Spørsmålet er om vi kan overføre dette til samfunnet vi er en del av også.

Det er vanskelig å komme utenom at Norge for mange framstår som himmel på jord. For ved siden av det faktum at de aller fleste forbinder landet med nedadgående temperaturer, så får de fleste også med seg at Norge gang på gang blir kåret som det beste landet å bo i basert på arbeids- og levevilkår og sett i lys av sikkerhet, helse og miljø.

En fin fasade maskert med naturskjønne bilder fra fjorder og fjell. Men om vi tar en titt på innsiden av livets realiteter, så finner vi fort ut at det neppe finnes en plass lik Frozen`s Arendelle der alt er en dans og fryd. Som i filmen der det fort blir kaldt, kommer også Norge svært dårlig ut på rankingen som måler innflytteres følelse av integrering i samfunnet.

 

"Expats says Norway is a cold place (and they don’t mean the weather)", local.no


NORGE DÅRLIG UT I NY RAPPORT OM INTEGRERING!

integrering, spørreundersøkelser, meningstorgetNylig slapp “The Insider» en ny rapport de har kalt “The World Through Expat Eyes». For tredje året på rad har de undersøkt og gjort grundig analyse av hverdagslivet for innvandrere i mer enn 60 nasjoner over hele kloden. Mer enn 14.000 respondenter har gitt sin mening om det å flytte til et nytt land, om hvordan det er å leve og jobbe der.

Norge er i denne rapporten rangert på 43.plass i en samlet kategori for innvandreres livskvalitet av totalt 67 land. Enda dårligere kommer Norge ut når det snakkes om å "finne sin plass" (Ease of Settling In) og hvor lett man har funnet det å tilpasse seg sitt nye hjem. Her kommer vårt kjære land på en beskjedne 63.plass.

Samme plassering får Norge for hvor lett det er å finne seg nye venner og det samme for hvordan innvandrere føler seg velkomne. 43% av innvandrere i Norge medgir at de har problemer med å knytte vennskap.

Bak en fin-fin fasade vitner denne dommen sett fra innvandreres øyne mye om den tanken som egentlig ikke er så ny, at Skandinavia ikke bare har kaldt vær, men at menneskene også er mindre varme. Mer selvopptatte, beskyttende og skepsis mot andre kontra åpenhet, inkludering og stort hjerterom.

 

UNDERSØKELSER: GODT FAMILIELIV - DÅRLIG SOSIAL INTEGRERING

spørreundersøkelser, integreringI et land der vi saksøker hverandre fordi naboen stjeler 5 centimeter av eiendommen din og der vi lager oppstyr fordi noen bygger en garasje som stjeler kveldssola en times tid om dagen, så er det kanskje ikke så rart at det går galt og litt trått når man som innvandrer bosetter seg midt i et nabolag med krigerske nordmenn.

Et lite lyspunkt i rapporten er endog at svært mange finner selve familielivet veldig positivt (Family Life Index). Her rangeres Norge på en 6.plass. Med andre ord har vi mange av de rette ordningene tilrettelagt for familier som kommer til landet, men vi har et stykke å gå på den sosiale integreringen i samfunnet.

Du kan lese mer om denne undersøkelsen på local.no eller du kan lese rapporten i sin helhet ved å følge denne linken. På vår Facebook-side kan du også følge våre bloggartikler og andre nyheter, og ønsker du å vite mer om Meningstorget og hvordan du kan tjene belønninger ved å gi dine meninger, så les gjerne mer her på Meningstorget.no. Du kan også registerer deg her på siden!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.