« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Internett eller valglokale i fremtiden?

Hvordan stemme i fremtiden?

Spenningen var stor og kvelden brakte med seg både begeistring og skuffelse idet valgresultatene begynte å tikke inn og det endelige resultatet begynte å flate ut. I etterdønningene av valget er hverdagen tilbake og politikerne er igjen samlet på lukkede kontorer for å diskutere landets fremtid. Vår stemme har gitt de borgerlige partiene et nytt mandat.

Nå står forhandlinger og drakamp for tur for Høyre-blokken, mens det i Arbeiderpartiet allerede snakkes om lederstrid og oppvask.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: INTERNETT ELLER STEMMELOKALE?

Valgoppslutningen ved årets valg synes å ligge på 77,1%. Det er omtrent det samme som ved valget i 2013. Ved forrige valg kunne også mange stemme ved å bruker internett. Den ordningen ble ikke videreført ved årets valg, men det er lite sannsynlig at en slik ording blir skrotet i et stadig mer digitalt samfunn.

Meningstorget spurte sine respondenter på nett om hvorvidt de kunne tenke seg å stemme digitalt eller ved valglokale i fremtiden. Under ser du resultatet fra vår undersøkelse:

 

 

Det finnes selvfølgelig noen haker ved å stemme digitalt. Det heter seg at valg er en privat affære. Men det er jo ikke sikkert at valget blir så personlig ved å stemme over internett. Man kan ha andre rundt seg når man stemmer eller bli presset av andre for hva man skal stemme.

Dessuten må man tenke på sikkerheten og vite at de tallene som vises er reelle, uten å ha vært tuklet med, hacket med eller/og at programmene som brukes fungerer som de skal slik at stemmene blir registrert som de skal.

Kanskje et første steg på veien kunne være en digital løsning ved selve stemmelokale, der man istedenfor lapp og konvolutt, heller taster inn personnummer, bekrefter ID og trykker på en skjerm for hvem man vil stemme på.

 

DELTA I VÅRE BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

spørreundersøkelser på nettMeningstorget har nettopp avsluttet en spørreundersøkelse i forbindelse med valget. Ønsker du å bidra med din stemme og gi din mening om hva som skjer i samfunnet og om produkter og tjenester du bruker i det daglige, da bør du bli en del av vårt panel.

Vi sender deg spørreundersøkelser som du mottar på e-post. Du velger selv hvor ofte, hvor og når du ønsker å svare på disse. Vi bruker også et responsivt design, slik at du kan svare på våre undersøkelser enten det er på laptop, telefon eller nettbrett.

Ved siden av muligheten til å kunne påvirke samfunnet du er en del av, gir vi deg også belønninger som takk for innsatsen. Dette er enten i form av poeng som kan veksles inn i penger via PayPal eller i gavekort fra kjente merkevarer, eller i form av lodd til vår kvartale premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

Les mer om Meningstorget her på våre nettsider og registrer deg idag.


 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.