« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Strengere grensekontroll?

Det kommer stadig flere asylsøkere til Norge. Det kristiske behovet for nye mottaksplasser gjør at både hoteller og andre overnattingssteder brukes flittig. Dersom strømmen opprettholdes, vil UDI måtte stable på bena 100.000 plasser det neste året. Store brakkeleire skal visstnok være det mest realistiske alternativet.

I år vil det komme rundt 30.000 asylsøkere til Norge. Det er et scenario ingen hadde forestilt seg på forhånd. Spesielt strømmen av asylsøkere som kommer over grensa i Nord-Norge har gitt mye hodebry. Aldri før har så mange passert denne grensa og det jobbes dag og natt med registrering.

Tallet på registrerte asylsøkere har likevel gått ned den siste uka. I uke 47 ble det registrert 2108 asylsøknader mot 2502 uka før. Det er 16% færre nye asylsøkere. Etterslep i registreringene gjør at den faktiske nedgangen er enda større.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: STRENGERE GRENSEOVER?

Nedgangen skyldes både at regjeringen har vedtatt nye rettningslinjer for behandlingen av asylsøkere, samtidig som Sverige også har innført grensekontroll.

I forbindelse med inntoget av flyktninger og asylsøkere, gjennomførte Meningstorget en spørreundersøkelse på nett om behovet for strengere grensekontroll. Og under kan du se resultatet av denne:

 

grenseovergang, russland, meningstorget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLIK BEHANDLES ASYLSØKNADENE:

jordklode, flyktningResultatet fra våre spørreundersøkelser på nett viser at storparten av våre respondenter ønsker seg strengere grensekontroller. Dette er ikke helt unaturlig. Som nasjon skal vi hjelpe og ta imot mennesker, men det er samtidig viktig med gode kontroller og registrering ved innkomst til landet.

Nylig kom regjeringen på banen med nye prosedyrer for behandlingen av asylsøknadene ved Storskog i Finnmark. Her har svært mange begynt å komme fra Russland og behovet for tiltak var derfor prekært.

Søknadene behandles nå på 3 ulike måter:

  • De som allerede har oppholdstillatelse i Russland, vil bli returnert til Russland som første asylland. Dessuten foregår saksbehandlingen samtidig som søkeren er på grensestasjonen. Politiet mener det er overveldende viktig å uttransportere grunnløse asylsøkere, slik at andre med behov får plass.
  • En annen gruppe gjelder dem som ikke har et reelt beskyttelsesbehov. Disse vil også få sine søknader hurtigbehandlet etter at politiet først har registrert dem. Det kan også være at søkeren må stille til intervju i mer kompliserte saker.
  • Et tredje løp legges til grunn for dem som synlig har et behov for beskyttelse. Disse registreres ved ankomstsenteret og den videre saksbehandlingen vil finne sted i Oslo.

               

ERNA SOLBERG TAR JERNGREP I ASYLSØKERSTRØMMEN!

afghaner, asylsøker, syrerDet er omtrent like mange afghanere som kommer til Norge som syrere. UDI gikk nylig ut med advarsler om at enslige afghanske menn som kommer over grensa til Norge, risikerer å bli sendt tibake til Afghanistan og ikke til Russland. Erna Solberg sier ifølge VG tidligere denne måneden at:

"Det er viktig at noen av de afghanske asylsøkerne sendes tilbake til Kabul, for å skremme andre fra å komme."

Hun mener det er viktig å sende klare signaler om at det ikke er alle som får opphold i Norge. Dessuten ønsker regjeringen å jobbe videre med returordninger og vil også vurdere ordningen med "midlertidig-kollektiv-beskyttelse" basert på land. UDI har i tillegg fått beskjed om å revurdere flyktningers behov for opphold etter 5 år før de gis permanent opphold i landet.

 

Hva mener du om asylpolitikken? Fremskrittspartiet er i vinden som aldri før om dagen. Uten tvil er det flyktningkrisa og tilstrømmingen av asylsøkere som har gitt partiet medgang. Så får vi spørre oss hvorfor, og kanskje er det nettop fordi FrP tør være kristiske og tør stille spørsmål og ikke bare lar grensene står vidt åpne...eller...?

Våre spørreundersøkelser på nett viser at mange samtidig som de ønsker å hjelpe, vil ha mer orden i sakene.

 

  

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.