« Tilbake til blogg

Mange immigranter kommer til Norge. Men fra hvor?

Vi bor i et land med lang vinter og med mye guffent vær. Om ikke folk tror det går isbjørner i gata, så forbindes ofte Norge med kalde temperaturer. Likevel må det være noe som varmer. Kanskje er det gode lønninger, drømmen om NAV, et sivilisert samfunn eller varme mennesker som åpner opp sine byer og tettsteder. For mange finner veien nordover…

Det er ganske utrolig, men undersøkelser fra SSB viser at mennesker fra ufattelige 222 nasjoner og selvstyrte regioner bor i Norge. Med andre ord kan vi trygt si at vårt lille land har blitt et internasjonalt samfunn, krydret av mennesker med ulike tradisjoner, kulturer språk og hudfarge.

Ved inngangen til dette året, bodde det omtrent 805 000 personer i Norge som enten har innvandret selv eller som er født i Norge med to innvandrerforeldre. Dette tilsvarer 15,6 prosent av innbyggertallet i Norge.

 

Men hvor kommer de fleste fra? Og hvorfor kommer innvandrere til Norge?

 

Dersom du liker å svare på spørreundersøkelser om det som skjer i samfunnet eller liker å si din mening om produkter og tjenester som du bruker i det daglige, da bør du bli en del av Meningstorget. Vi sender deg spørreundersøkelser på nett og vi belønner deg også for innsatsen. Bli med å fullfør betalte spørreundersøkelser på nett!

 

DE FLESTE KOMMER FRA EUROPA!

polakker, innvandringDen siste tiden har vært preget av det enorme antallet flyktninger som har funnet veien til Europa og helt opp til Norges grenser. Bare dette året kommer ca. 30.000 mennesker til å søke asyl i landet vårt. De fleste av disse har kommet fra Afghanistan og Syria.

Les også: Strengere grensekontroll?

Likevel er det ikke disse gruppene som dominerer den utenlanske flora i det norske landskapet. Om enn så lenge vil kanskje noen si. Men ikke overraskende er det polakker som utgjør den største innvandrer- gruppen i Norge og teller nesten 100.000 individer.

På plassene bak følger i tur og orden Litauen, Sverige, Somalia, Pakistan, Irak og Tyskland, alle med over 20.000 mennesker i Norge. Det er totalt sett Europa som er hovedkilden til strømmen mot nordover. 57% av alle innvandrere kommer fra Europa.

Dessuten bor det innvandrere i alle Norges 428 kommuner. Høyeste andel har Oslo og Drammen med en andel på opp mot 30% av befolkningen. Gjennomsnittsalderen for personer med innvandrerbakgrunn er lavere enn for populasjonen i sin helhet. Mange unge voksne kommer til landet og halvparten av innvandrerne er mellom 20 og 40 år.

Norge framstår som håpets land. Det er kanskje ikke så rart. Et sivilisert samfunn, demokratiske styreformer, gode lønninger og støtteordninger og sjansen til å starte på nytt, et nytt eventyr og et nytt kapittel i livet. Det er det mange som trenger i en stadig mer komplisert verden.

 

HVORFOR KOMMER INNVANDRERE TIL NORGE?

Her er en plansje som SSB har publisert som nettopp viser hvem som kommer til Norge og hvorfor de kommer:

 

 

 

 

 

Flyktninger står for en god bolk av innvandrerne som kommer til landet. De flykter fra krig, forfølgelse og elendighet og ofrer livet sitt for å komme på trygg grunn. Men denne gruppen utgjør faktisk bare 20% av totalen. Det viser undersøkelser og statistikk fra 2014 fra SSB. Men, dette tallet er ganske sikkert markant høyere for 2015.

Kanskje litt overraskende på noen er tallet som viser at svært mange innvandrere faktiskt kommer på grunn av familierelasjoner i ettertid (36%). Tett på dette tallet følger arbeidsinnvandring med 33% og utdanning utgjør 14% av kaka.

 

"Verden står en dog aldri stille. Situasjonsbildet forandrer seg raskt i en verden som stadig er i bevegelse. Dårligere tider i Norge vil kunne gi utslag i kvoten av arbeidsinnvandrere, samtidig som antall flyktninger for øyeblikket øker betydelig."

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

betalte sporreundersokelserI et stadig skiftende samfunn, er det viktig for samfunnets ulike aktører å analysere grundig hvordan situasjonen forholder seg. Ved hjelp av spørreundersøkelser kan man kartlegge folks meninger og synspunkter i forhold til hva som skjer i samfunnet, og ikke minst få tilgang til informasjon om hva folk mener om produkter og tjenester de bruker i dagliglivet.

Meningstorget jobber med å med å hente inn informasjon på vegne av selskaper og bedrifter og vi gjør dette ved å sende ut spørreundersøkelser på nett der DU er eksperten. Vi er på jakt etter mennesker som ønsker å dele sine meninger samtidig som man blir belønnet for innsatsen.

 

Meld deg inn i Meningstorget du også. Det er helt gratis. Bli med og tjen penger ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.