« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser om norske juletradisjoner!

Det blir stadig mer populært med julemarkeder. I det desember setter inn fylles også de store torvene mange steder i Europa med salgsboder. Der finner du alt innen julepynt, dekorasjoner, kunst, hjemmelagde produkter og ikke minst alt innen god mat, vin og andre godbiter.

Julemarkedene oppstod i Tyskland og Østerrike og strekker seg tilbake til sen middelalder i de tysktalende delene av Europa. Dresden har et av de eldste markedene og tiltrekker seg nesten 2 millioner mennesker hvert år. Første gang markedet så dagens lys var i 1434. Dessuten er Wiens «desembermarket» er slags forløper til julemarkedet og skriver seg tilbake til 1294.

I Tyskland blir disse markedene ofte  kalt «Christkindlmarket» som betyr «Jesusbarnets marked». Ikke sjelden blir markedene åpnet i det advent starter tidlig i desember med skuespill der barn fra lokalmiljøet spiller Jesusbarnet. Markedet strekker seg fra byens torv til tilstøtende fortau og sammen med med mat og drikke, kan du nyte sesongvarer og ta del i tradisjonell sang og dans.

 

JULETRADISJONER I DE NORSKE HJEM.

juletre, pynte juletre, meningstorgetI dag finner du julemarkeder mange steder i Europa og de begynner også å bli godt besøkt av nordmenn som har fått øyene opp for disse. Mange tar turen til Europa i julehøytiden og da kan det godt være at god mat og drikke og noen kreative julepresanger fra et julemarked står på menyen.

Men, det ikke bare pakker, sløyfer og til-og-fra kort vi forbinder med jula. Mye av den gode julestemningen skaper vi først og fremst i hjemmene våre som vi dekorer og forbredere til jul. Lys skal henges opp, stjerna vaier igjen i toppen av treet og juledukene strykes. Vi nyter dagene med varm kakao, klementiner og forhåpentligvis med hvit snø på andre siden av vinduet.

Et av de store høydepunktene for barna i jula er nok ganske sikkert å pynte juletreet. Kanskje har de også lagd kuler og lenker på skolen og nå skal alt henges på det friske og godluktende grantreet. Og så skal det bakes og smakes og i jula så synes mor at litt hvetemel her og der går helt fint. Man skal kose seg og ha det gøy!

Julemarked og juleshopping eller julepynt og pepperkaker? Hvilke juletradisjoner foretrekker du? Se våre spørreundersøkelser på nett!

 

SPØRREUNDERSØKELSER OM JULETRADISJONER!

Meningstorget spurte nylig sine respondenter i en spørreundersøkelse på nett om hvordan de forholder seg til utvalgte juletradisjoner. De kunne velge mellom tre svaralternativer og de måtte krysse av for hvilken av tradisjonene de foretrekker mest. Og her er resultatet:

juletradisjoner, jul, spørreundersøkelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selv om de fleste altså foretrekker å pynte juletreet og huset til jul framfor baking og shopping, så er det nok sånn at alle disse juletradisjonene hører med for de aller fleste. Resultatet er forsjåvet jevnt, men det viser også at mer familiære tradisjoner som går på hjem og familie kanskje er det aller viktigste. Det er noe av sjarmen å sammen skulle pynte og dekorere.

Du kan lese masse om norske juletradisjoner på nettet. Visste du at nordmenn konsumerer ca. 2 millioner juletrær i jula? Eller at nesten all den importerte julepynten kommer fra Kina? Hva med julegudstjenste, julemiddag og hvem nordmenn helst ville ha feiret jul med?

Les mer om norske sider ved jula her: 10 punkter om den norske julefeiringen!

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

julepresanger, betalte spørreundersøkelserDersom du liker spørreundersøkelser og liker å påvirke omgivelsene rundt deg, da bør du lese mer om Meningstorget og bli en del av oss. Vi sender deg spørreundersøkelser på nett der du kan gi dine synspunkter om produkter og tjenester du bruker i deg daglige. Det er både interesant og morsomt og dessuten hjelper du selskaper og bedrifter å videreutvikle sine varer eller å produsere helt nye.

Ved å svare på våre spørreundersøkelser på nett blir du også belønnet. For innsatsen gir vi deg poeng som du over tid kan veksle inn i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer som Itunes, H&M, G-Sport, Peppes Pizza og mange fler.

Meld deg inn i dag og påvirk verden du er en del av. Fullfør våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.