« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Så mye bruker vi på julegaver!

spørreundersøkelser på nett julegaver

Det er ikke rent lite penger vi bruker på julegaver fra år til år. Julhøytid er butikkenes høysesong og betalingsterminalen går seg god og varm. Det fyller seg på under juletreet i stua og haugen vokser på seg fram mot den store dagen.

Jula er tida for å bry seg om andre og skikken med julegaver handler ikke bare om å få, men kanskje først og fremst om å gi noe til andre man setter pris på. Et stort giverhjerte synes dessuten nordmenn å ha, for vi vet å bruke lommeboka godt når jula setter inn.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: JULEHANDEL

julegaver, julekjøp, spørreundersøkelserHvor mye penger bruker vi egentlig på julehandel og julegaver i desember? Et anslag gjort av Hovedorganisasjonen Virke for 2015, estimerte med at hver nordmann i snitt ville bruke 10.700 kroner i julehandel, derav 6.270 kroner til julegaver.

Årets julehandelindeks viser endog at forbruket er noe lavere per dags dato enn for fjoråret, men ekspertene tror på en sterk sluttspurt. Kanskje har nordmenn blitt litt mer nøkterne? Kanskje er det ikke størrelsen og hvor mange gaver man kjøper som spiller rolle, men heller tanken bak det å gi gaver til familie og kjente.

Vi spurte våre respondenter i spørreundersøkelser på nett om hvor mye de tror de vil bruke på julegaver før jula setter skikkelig inn og pakkene deles ut på julaften. Tallene er basert på 969 tilbakemeldinger og her er resultatet fra våre spørreundersøkelser på nett.

 

SPØRREUNDERSØKELSER

Hvor mye penger skal du bruke på julegaver i år?

  • 0 – 5000 kroner    78%
  • 5000 – 10000 kroner    18%
  • 10000 kroner +    4%

 

NYE TRENDER FOR JULEGAVEKJØP!

julekjøp på nett, tjene pengerNoe av grunnen til den trege starten på årets julegavehandel, kan godt være begrunnet i Black Friday som med sikkerhet gjør at mye av juleshoppinga faktisk gjøres i slutten av november og ikke i desember. Konseptet med Black Friday kan også fort bli en event som ikke bare vil omfatte èn dag, men kanskje flere dager og en uke i fremtiden. Handlemønsteret kan derfor endres over sikt.

En annen detalj i årets julehandel, er at butikker som selger sko og klær opplever en markant nedgang. Virke mener dette kan ha med økt handel over internett, som også innebærer handel fra utlandet. Slik har markedet blitt mye tøffere enn før.

Ikke overraskende er det leketøysbutikkene som håver inn aller mest penger i julestria. For det er ingen tvil om hvem som får flest gaver på julaften. Det er barna. Og foreldre vet å slå på stortromma og slår seg løs i lekebutikken.

Uansett salgstall, julegaver blir det og garantert en eller to til deg også!

 

DELTA I SPØRREUNDERSØKELSER OG TJEN JULEGAVER TIL DEG SELV!

Hos Meningstorget kan du tjene gavekort ved å dele dine meninger i våre spørreundersøkelser på nett og i andre mini-polls som vi lanserer på våre sider. Det er helt gratis å være med og du bestemmer selv hvor ofte, hvor og når du svarer på våre spørreundersøkelser som du mottar via din personlige e-post.

Dine meniger har en verdi som næringslivets aktører er i behov av. Ved å gi tilbakemeldinger på produkter og tjenester du bruker i det daglige, er du med å former morgendagens marked. Din stemme spiller inn når produkter skal videreutvikles eller når nye produkter må fabrikkeres. Du som forbruker er en nøkkel til suksess. Det kommer deg til gode.

Les mer om Meningstorget her på våre nettsider og meld deg opp her på siden. Delta i våre spørreundersøkelser på nett og tjen belønninger som gavekort, penger via PayPal og lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

 

God Jul!

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.