« Tilbake til blogg

Hva slags kaffe liker du best? Spørreundersøkelser på nett!

Spørreundersøkelser om kaffe

Ikke uventet står kaffe på handlelista når julelageret skal fylles opp med gode smakebiter og god drikke i julehøytiden. Med jula kommer også kaffevariantene i uante former og med dufter som setter oss i skikkelig julemodus. Hva med smak av sjokolade, appelsin og mandel, eller å tilsette litt krydderblanding eller kanel?

Det skulle få smaksløkene godt i sving. Jul er det og da skal vi kose oss. Og kaffe hører med. Mamma ropte alltid «kaffe» da jeg var liten når det var klart for dagens siste måltid og ikke «kveldsmat». Det sier litt om hvor viktig kaffekoppen er i norske hjem er og underbygges godt av statistikken.

For nordmenn drikker nest mest kaffe i hele verden, bare slått av Finland. Det betyr 160 liter kaffe per person i året, eller tre kopper om dagen ifølge spørreundersøkelser, eller om du vil; 8,7 kilo per snute av den sorte drikken.

 

FILTERKAFFE MEST POPULÆRT I VÅRE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

kaffe, julekaffe, spørreundersøkelserKaffe kommer i svært mange varianter og selv om filterkaffe er en norsk kaffesuksess, så foretrekker flere og flere å eksperimentere med både sterkhet, smaker og kreative kaffemikser. Med nye kaffemaskiner som lager ulike typer kaffe for deg på et blunk, kan du fint lage både cappuccino, espresso, americano, caffe latte og mere til hjemme på kjøkkenbenken uten altfor mye jobb.

Vi spurte nylig våre respondenter hos Meningstorget om deres kaffevaner gjennom en spørreundersøkelse på nett. De fikk spørsmålet om hvilken kaffevariant de foretrakk aller mest og kunne hukke av for inntil tre alternativer.

Hele 2881 personer svarte på vårt spørsmål. Her resultatet fra våre spørreundersøkelser på nett:

 

Hvilken type kaffe foretrekker du alle mest?

  • Filterkaffe 45,1%
  • Espresso 9,2%
  • Cappucino 14,9%
  • Cafe Latte 19,5%
  • Café Macchiato 3,4%
  • Café Americano 6,4%
  • Café Mocha 11,1%
  • Frappe (iskaffe) 14,2%
  • Annen 6,2%
  • Drikker ikke kaffe 20,4%

 

Ikke uventet er det filterkaffe som troner på kaffetoppen og prosenttallet øker med de øvre aldersgruppene. Dessuten er det menn som foretrekker denne kaffevarianten aller mest med 57,5% mot kvinnenes 39,1%. Det hører nok med at kvinnene liker å eksperimentere litt mer med kaffevariantene.

Frappe får også relativ god oppslutning og er ganske populært blant den yngre aldergsruppa. Det viser våre spørreundersøkelser der Frappè får 25,4% oppslutning i aldergruppa 18-24 år i motsetning til 2,1% oppslutning for aldersgruppa 55 år +.

Caffe Lattè får jevn og god respons fra alle aldersgrupper, mens Americano scorer mest blant de godt voksne. Cafe Mocha derimot får høyest scor blant de yngre, mens Macchiato foretrekkes jevnt av alle grupper.

 

- 20,4% av våre respondenter svarer i våre spørreundersøkelser at de ikke drikker kaffe. Det betyr altså at 1 av 5 ikke drikker kaffe som kanskje er noe overraskende?! Likevel er vi altså helt i verdenstoppen i mengde kaffedrikking. -

 

TA DEG EN KAFFEKOPP OG FULLFØR SPØRREUNDERSØKELSER I JULA!

spørreundersøkelserMeningstorget ønsker deg en fortreffelig julehøytid og vi håper du får god tid til å slappe av med en god kopp kaffe, eller med noe annet godt dersom kaffe ikke står på menyen du foretrekker. Selv om mye skal gjøres og gjester står på døra, er jula også tiden for å kose seg og samle nye krefter inn mot et nytt og spennende år.

Ta gjerne noen spørreundersøkelser på nett hos Meningstorget i jula. Kanskje har du også poeng nok til å unna deg et gavekort fra en av våre samarbeidspartnere i web-shopen. En ekstra julegave til deg selv er vel fortjent. Og dersom du trenger flere poeng, er det bare å henge seg på nye undersøkelser!

Er du ikke medlem hos Meningstorget kan du bli det nå. Det er helt gratis å være med og vi sender deg spørreundersøkelser på nett via din e-post. Ved å fullføre disse tjener du belønninger. Så viktig er akkurat din stemme og dine meninger. Les mer om Menignstorget her på våre nettsider og meld deg opp her på sida.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.