« Tilbake til blogg

Norge best å bo i, også om du kjøper og selger narkotika!

Ubegripelig og uten logikk. Hvordan i all verden kan man unnlate å gripe inn overfor grovt kriminelle som kjøper og selger narkotika?...Du trodde Norge var verdens beste land å bo i. Det er et glansbilde. For på baksiden er det bekmørkt. Eller for å vri litt på det:

Norge er verdens beste land å bo i, også dersom du ønsker å selge og bruke narkotika.
I hvert fall i Bergens-distriktet skal man tro det som står i avisene...

Som en vanlig familiepappa med barn og engasjement for samfunn og hverdagsliv, sitter jeg inne med illusjonen om at politiet jobber dag og natt med å fakke samfunnets verste gjerningsmenn. At de leter høyt og lavt etter narkotikabaroner, for å konfiskere varer og fengsle forbrytere.

Men det jeg trodde var en intens kamp mot noe av det som ødelegger samfunnet vårt aller mest, viser seg å være en kamp der vi arresterer noen i ny og ne og så lar resten gå. For selv om spanere har funnet fram til både narkotika og personer involvert, og politiet står klare til å sparke inn døra, så ringer altså politimesteren selv og sier: «avbryt».

Det lukter svidd langt vei. Et svik uten sidestykke. Mon tro hvor mye penger vedkommende har fått under bordet for å stoppe det hele eller om det nettopp har dukket opp en e-post der hans egen familie blir truet på livet dersom arrestasjon finner sted. Dette er kanskje å trekke det vel langt, men hva skal man egentlig tro?

 

Et tonn av tid med forberedelser, spaning og etterforskning og så ingenting?


undersøkelser, tjene penger, politiPolitiet skylder på lite ressurser og enorme saksmengder. Så la oss derfor si at vi frifinner politimesteren og andre involverte, men hvem sitter da med skylden? Har vi altså så lite bemanning i Norge at politiet ikke lenger kan beskytte borgerne? Og mer penger fra politikerne kommer det neppe, bare innstramninger og andre sentraliseringer.

Sannheten er at bemanning er dyrt. Antagelig er behovet for politifolk det dobbelte og kanskje enda mer enn det vi ser idag. Vi har rett og slett ikke penger til å ansette folk for å holde samfunnet i sjakk. Det er Norge i et nøtteskall. Verdens rikeste nasjon, men med lønninger og kostnader som gjør at kriminaliteten får flyte fritt.

Et godt eksempel er en kompis som jobber på en ungdomsskole på Sørlandet. Han mistenkte et par gutter i klassen for å bruke og selge narkotika og tok de på fersken i et skogholt rett uten for skolen. Han ringte politiet, men fikk som svar at politiet ikke kunne komme fordi de hadde et annet oppdrag. Hmmm... har politiet bare et par stykker på jobb eller må de dele på et par patruljebiler? Mon tro hvordan foreldrene hadde reagert om de fikk vite om denne episoden?

Prioriteringer går altså utover våre barns sikkerhet. Politimesteren skylder også på at barevernssaker har høyere prioritet enn narkotika. Og etter årets siste massive kritikk av barnevernet og dens framgangsmåter så skjønner vi jo at politiet har mye å gjøre.

 

 For barnevernet synes å bruke politiet slik en hundeeier plyster på hunden sin
og får politiet til å hente ut både barn og foreldre i hytt og pine.

 

undersøkelser, tjene penger, spørreundersøkelserJo da, barnevern er viktig. Forstå meg riktig. Men skal politiet brukes til å hente ut og etterforske foreldre som gir et lite dask på rumpa til sine barn, eller skal de løpe etter narkotikalangere som sørger for at mennesker blir avhengig av stoff, ødelegger livene sine, dør tidlig, blir voldtatt, misbrukt, gjør forbrytelser og påfører samfunnet og pårørende en utrolig smerte?

Antagelig begge deler for den saks skyld, men å la amfetaminen løpe løpsk...??...det finnes grenser, eller?

Bra er det at noen tør å si ifra. Det har sin pris, men bare slik kan samfunnet gjøres til det bedre. All fremgang har en smertelig side. En idrettsutøver trener med blod og svette, men kan til slutt heve pokalen over hodet. Snart må det norske folk slutte med å sitte stille i praktfulle hus og varme hytter. Vi er selvopptatte og egoistiske, men vi burde heller stå foran Storting og politistasjoner for å rope, skrike, hyle og vise at vi vil en forandring...

...ikke særlig norskt, men garantert frigjørende og nødvendig. Litt revolusjon hadde vært på sin plass, men vi gjemmer oss bak falske illusjoner om «Ja, vi elsker dette landet som det stiger fram». Vel, om det stiger fram er dessverre en god diskusjon. For på baksiden er det bekmørkt.

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.