« Tilbake til blogg

Hvor mye vann drikker du? Se våre spørreundersøkelser!

drikkevann, spørreundersøkelser

Drikkevannet er både ferskt og godt i store deler av Norge. Og minst like godt som kjøpevannet i butikkene. Likevel kjøper vi vann på flaske som aldri før. Bare i 2014 tilsvarte dette 92 millioner liter vann. «Unødvendig», sier ekspertene, som fremhever springvannet i Norge som et av de aller beste i verden. Men, det får utvilsomt produsentene til å gni seg i hendene.

Vi har i hvert fall tilgang på godt vann enten det er fra springen eller fra butikkhyllene. Mye vann fra naturens side og svært god kvalitet på råvannet gjør at Norge er rikt velsignet med godt vann. På verdensbasis derimot, mangler i følge FN 1,1 milliarder mennesker tilgang på rent drikkevann. En situasjon som vil forverre seg med sterk befolkningsvekst i områder der også vannmangel allerede er et problem.

Vann er livsnødvendig og finnes nesten overalt på jorda. Omtrent 70% av jordas overflate er dekket av åpent vann. Selv om vann ikke inneholder kalorier eller næringsstoffer, er vannets rolle uerstattelig for menneskehetens eksistensgrunnlag.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: KVALITETEN PÅ DRIKKEVANNET

spørreundersøkelser, vann, drikkevannKvaliteteten på drikkevannet i Norge forholder seg til drikkevannsforskriften. Det heter seg i følge norskvann.no at drikkevannet skal være «hygienisk betryggende, klart og uten fremtredende lukt, smak eller farge». De aller fleste nordmenn får springvann fra offentlig eide vannverk som har gode rutiner for å sikre vannkvaliteten.

Hvordan er vannet der du bor? Føler du at kvaliteten er betryggende? Vi spurte våre respondenter i spørreundersøkelser på nett om hva de synes om vannkvaliteten der de bor i Norge. 2881 personer ga sin mening på vårt spørsmål.

 

 

SPØRREUNDERSØKELSER:

 

Hva synes du om vannkvaliteten der du bor?

  • Den er strålende     41%
  • Den er svært god     37,2%
  • Den er helt grei     19,1%
  • Den er dårlig     2,1%
  • Den er veldig dårlig     0,7%

 

HVOR MYE VANN BØR MAN DRIKKE?

Du har sikkert hørt det før; at vi må drikke minst et par liten vann om dagen for at kroppen skal fungere maksimalt. Det er ikke nødvendigvis helt riktig. Bedre formulert er det å antyde at vi trenger rundt to liter vann om dagen, men at det avhenger av visse faktorer.

For det første får vi i oss væske fra fuktig mat som vi spiser, deriblant fra kokt ris og pasta eller fra frukt og grønnsaker. For det andre vil størrelse på kroppen være avgjørende, og dessuten vil luftfuktighet og klima spille inn for hvor mye vann du trenger i løpet av en dag.

Trener og svetter du mye, må du ha idag mer væske. Og tro det eller ei, sort og grønn te, kaffe og energdrikker kan virke dehydrerende. Så da kan det være lurt å kompensere for dette. Ikke glem at brus, saft og andre drikker også teller inn for væskeinntaket.

Meningstorget spurte sine respondenter om inntaket av vann på daglig basis og slik ble resultatet:

 

Hvor mye vann drikker du til daglig?

  • 0,5 liter     19,1%
  • 1 liter     42,5%
  • 2-3 liter     29,7%
  • Mer enn 3 liter     2,8%
  • Vet ikke     6,0%

 

BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

betalte spørreundersøkelserMeningstorget består av flere tusen nordmenn som ukentlig deler sine meninger i spørreundersøkelser på nett. Meningstorget linker deg som forbruker opp mot ledende aktører i samfunnet som er avhengig av gode tilbakemeldinger på sine produkter og tjenester.

Det er helt gratis å være og du bestemmer selv hvor ofte, hvor og når du svarer på våre spørreundersøkelser. Du mottar undersøkelser via e-post og ved å fullføre disse belønner vi deg for innsatsen i form av poeng du kan veksle inn i penger eller gavekort og i form av lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

Din stemme er viktig. Dine meninger har verdi. Bli en del av Meningstorget i dag og del dine synspunkter i våre spørreundersøkelser.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.